José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Revolut <18 is een betaalrekening waarmee een kind onder toezicht van een of twee ouders kan leren met geld om te gaan. De rekening is gekoppeld aan de Revolut-betaalrekening van een van de ouders of verzorgers.

Het kind en de ouders beheren de rekening in de app. Bij de jongerenrekening hoort ook een betaalpas. Daarmee kan het kind betalingen doen en geld opnemen tot een limiet die je als ouder zelf instelt.

Het kind kan alleen geld overmaken naar andere Revolut <18-rekeninghouders waarvoor de ouder toestemming heeft gegeven. Als ouder kun je ook geld van de rekening afhalen.

Geld ontvangen kan alleen van de ouders en van andere Revolut <18-rekeninghouders. De rekening is dus niet geschikt voor het ontvangen van salaris van een bijbaantje. De ouder is eigenaar van het saldo.

Als het kind 18 wordt, kan het de rekening en de betaalpas blijven gebruiken tot de 19e verjaardag of totdat de pas niet meer geldig is. De 18-jarige kan zelf een Revolut-account openen. De ouder kan dan Revolut <18 afsluiten.

Bijzondere aspecten

  • Geschikt als zakgeldrekening
  • Werkt ook met Apple Pay en Google Pay
  • Oefenen met uitgeven en sparen
  • Onder toezicht van een of twee ouders

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,- (alleen bezorgkosten)
Leeftijd6-17 jaar
Rente positief saldo0,00 %
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rood staan- (niet mogelijk)

» Bezoek website


> Open hier een Revolut <18 rekening


Wat moet ik verder weten

Bij de gratis betaalrekening Revolut Standaard kun je één Revolut <18 openen. Wil je meer jongerenrekeningen openen, dan moet je eerst upgraden naar een betaald account.