bankenvergelijking.nl

 Revolut Betaalrekening Standaard   aanvragen

Revolut mobiele bankrekening

Met de gratis betaalrekening van Revolut kun je geld ontvangen in 24 valuta's en betalen in meer dan 150 valuta’s. Dat maakt de rekening geschikt voor wie veel buiten de eurozone is.

Je kunt bij de betaalrekening een prepaid Mastercard, Visa en/of een virtuele kaart aanvragen. De virtuele kaart is alleen te gebruiken voor online aankopen. Je mag maximaal 3 fysieke en 5 virtuele kaarten tegelijkertijd gebruiken.

Je laadt de kaart op door geld op je rekening te (laten) zetten. Net als bij een gewone bankrekening kan je werkgever er je salaris op storten en kun je er zelf vanaf een andere bankrekening geld naar overmaken.

Alles bij Revolut is Engelstalig, het is een Brits bedrijf.

Wat kost het?

Geld wisselen in de meest voorkomende valuta’s kan op werkdagen tegen de wisselkoers die banken onderling hanteren. Heb je al 6.000 euro omgewisseld in een maand, dan betaal je een half procent. Alleen in het weekend brengt Revolut een half tot twee procent extra in rekening.

Zolang je maandelijks niet meer dan 200 euro uit een buitenlandse geldautomaat haalt, is contant geld opnemen gratis. Anders kost het 2 procent van het opgenomen bedrag.

De rekening zelf is gratis.

Hoe werkt het?

Een rekening aanvragen gaat via de app van Revolut. Na het invullen van je gegevens moet je een identiteitsbewijs fotograferen en uploaden. Vervolgens maak je een selfie. Revolut controleert je identiteit binnen 10 minuten.

Deze rekening kan niet als gezamenlijke rekening worden geopend.

Bijzondere voordelen

  • Snel een betaalrekening erbij
  • 24 verschillende valuta’s op één rekening
  • Lage kosten
  • Stel budgetten in via de app
  • 3 fysieke en 5 virtuele kaarten mogelijk

> Open hier een Revolut Standard-betaalrekening

Wat moet ik verder weten?

Revolut is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het geld dat je aan Revolut toevertrouwt, valt daarom niet onder het depositogarantiestelsel.

Toch kun je wel bij je geld als Revolut in betalingsproblemen komt. Het bedrijf is namelijk verplicht om geld van klanten apart te bewaren.

Gaat de brexit door, dan kun je gewoon klant blijven bij Revolut. Je zult dan alleen een verzoek krijgen om nogmaals te identificeren.

Belangrijkste kosten en kenmerken (per 1 januari 2019)
Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Tweede betaalpas€ 5,99 (plus € 5,99 bezorgkosten)
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 6.000, daarboven 0,50 %)
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar
» Bezoek website