José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met de gratis betaalrekening van Revolut kun je geld ontvangen en overschrijven in 31 valuta's en in het buitenland betalen in meer dan 150 valuta’s. Dat maakt de rekening geschikt voor wie veel buiten de eurozone is.

Je kunt bij de betaalrekening een betaalpas aanvragen van Maestro of Mastercard en/of een virtuele Visacard. De virtuele kaart is alleen te gebruiken voor online aankopen. 

Je mag maximaal 3 fysieke en 5 virtuele kaarten tegelijkertijd gebruiken.

Je laadt de kaart op door geld op je rekening te (laten) zetten. Net als bij een gewone bankrekening kan je werkgever er je salaris op storten en kun je er zelf vanaf een andere bankrekening geld naar overmaken.

Wat kost het?

Geld wisselen in de meest voorkomende valuta’s kan op werkdagen tegen de wisselkoers die banken onderling hanteren. Heb je al 1.000 euro omgewisseld in een maand, dan betaal je een half procent. Alleen in het weekend brengt Revolut één procent extra in rekening.

Zolang je maandelijks niet meer dan 200 euro uit een geldautomaat haalt, is contant geld opnemen gratis. Anders kost het 2 procent van het opgenomen bedrag.

De rekening zelf is gratis.

Hoe werkt het?

Een rekening aanvragen gaat via de app van Revolut. Na het invullen van je gegevens moet je een identiteitsbewijs fotograferen en uploaden. Vervolgens maak je een selfie. Revolut controleert je identiteit binnen 10 minuten.

Deze rekening kan niet als gezamenlijke rekening worden geopend.

Bijzondere aspecten

  • Snel een betaalrekening erbij
  • 31 verschillende valuta’s op één rekening
  • Stel budgetten in via de app
  • Inclusief rekening voor een kind vanaf 7 jaar
  • Deel kosten met andere Revolut-gebruikers

- Waardering klantenservice: 7,0

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 november 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Tweede betaalpas€ 5,99 (plus € 5,99 bezorgkosten)
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 1.000, daarboven 0,50 %)
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier een Revolut Standard-betaalrekening


Wat moet ik verder weten?

Revolut is een Brits bedrijf, maar een groot deel van de app is Nederlandstalig. De klantenservice is wel in het Engels.

Revolut is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het geld dat je aan Revolut toevertrouwt, valt daarom niet onder het depositogarantiestelsel.

Toch kun je wel bij je geld als Revolut in betalingsproblemen komt. Het bedrijf is namelijk verplicht om geld van klanten apart te bewaren.

Ondanks de brexit kun je gewoon klant blijven bij Revolut. Je krijgt mogelijk alleen een verzoek om nogmaals te identificeren.

Betalen op internet

Klanten van Revolut kunnen in Nederlandse webwinkels betalen met iDeal, een Mastercard of (virtuele) Visacard  of Google Pay.