Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Speciale ABN Amro-bankrekening voor studenten van 16 tot 30 jaar. Deze rekening is gratis, je betaalt geen jaarlijkse kosten.

Het is een volledig pakket waarmee je prima uit de voeten kunt: je krijgt een betaalpas, internetbankieren en de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen. Je kunt daarnaast voordelig een studentenverzekering afsluiten voor je woning, als je op kamers gaat wonen.

Bij de rekening hoort ook een slimme app genaamd Grip. Hiermee kun je het saldo en je laatste transacties zien en budgetten maken voor waar je geld aan uitgeeft.

Een negatief saldo is toegestaan als je het aanvraagt. Dat kan niet bij alle studentenrekeningen. De limiet is €500. Je moet maandelijks 2,5 procent van je limiet terugbetalen.

Het is niet verplicht om je studiegeld te laten storten. Wel moet je kunnen bewijzen dat je staat ingeschreven bij een opleiding. Je kunt de rekening maximaal 7 jaar gebruiken.

Dit pakket is makkelijk online aan te vragen.

Bijzondere aspecten

  • Gratis betaalrekening met internetbankieren
  • Ook voor oudere studenten tot 30 jaar
  • Slimme app inbegrepen
  • Rood staan is mogelijk op aanvraag
  • Volledig pakket, uit te breiden met creditcard en verzekering

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 juni 2022)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Leeftijd16 - 30 jaar
Rente positief saldo0,00 %
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 13,92
Rood staan8,10 %
Mobiele appJa

» Bezoek website


> Vraag hier je ABN Amro Studenten Pakket aan