bankenvergelijking.nl
homePrive Bankrekening Studentenrekening

Bekijk en vergelijk de belangrijkste Nederlandse studentenrekeningen.
 

Vergelijk studentenrekeningen

SNS bankpas
SNS Studentenrekening: biedt rente over het saldo, voor studenten tot 27 jaar. Een creditcard kun je er met korting bij krijgen.

Actie: 0,10% rente

testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,10 %
ASN Studentenrekening
ASN Studentenrekening: gratis betaalrekening voor klimaatbewuste studenten. Modern bankieren met een app.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,05 %
Moneyou Go
Moneyou Go: vlotte gratis bankrekening voor op je telefoon, met rente en 5 handige spaarpotjes. Geen betaalpasje, je kunt alleen betalen met iDeal en geld overschrijven.
testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,15 %
ABN Amro wereldpas
ABN Amro Studenten Pakket: gratis betaalpakket met internetbankieren. Rood staan mag en voor €14 per jaar heb je ook een creditcard.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
Bunq Premium
Bunq Premium: open meerdere bankrekeningen in één betaalapp. Je krijgt 3 pasjes en kunt betalen per sms of e-mail en betaallinks sturen.

Actie: Gratis 1 maand uitproberen

testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 95,88
rente: 
0,27 %
ING Bank betaalpas
ING Studentenrekening: interessant gratis pakket. Een studentenverzekering is er relatief voordelig bij te krijgen. Ook een creditcard kun je aanvragen.
testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
rabo europas
Rabo Studentenpakket: veel mogelijkheden. Je kunt tot €1.000 rood staan en een creditcard nemen. Plus sms-alerts en korting op verzekeringen.
testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %

Waarom een studentenrekening?

Een studentenrekening is een gratis bankrekening, waarop je betalingen kunt ontvangen en waarmee je betalingen kunt doen. Er hoort ook een pinpas bij en toegang tot internetbankieren en/of een bankier-app.

Banken zien studenten graag komen als klant, omdat ze vaak ook na hun studie klant blijven. Daarom hoef je als student niet voor de rekening te betalen.

Ook kun je tegen lage kosten extra’s krijgen. Een goedkope verzekering voor je studentenkamer bijvoorbeeld. Of een reisverzekering. Of een studentencreditcard.

Soms krijg je ook rente op de betaalrekening.

Voorwaarden

Alle banken die een studentenrekening aanbieden eisen dat je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Sommige banken willen ook dat je je studiefinanciering laat storten op de studentenrekening.

Na je studie

Als je klaar bent met studeren, zet de bank de rekening om naar een gewone bankrekening. De creditcard mag je meestal blijven gebruiken.

Het is verstandig om op dat moment te kijken of de bankrekening aan je wensen voldoet. Als je geen student meer bent, kan een andere bank wel voordeliger zijn of beter aansluiten bij je leefstijl.