bankenvergelijking.nl
HomePrive Bankrekening Studentenrekening
Bekijk en vergelijk de belangrijkste Nederlandse studentenrekeningen.
 

Vergelijk studentenrekeningen

SNS bankpas
SNS Studentenrekening: biedt rente over het saldo, voor studenten tot 27 jaar. Een creditcard kun je er met korting bij krijgen.

Actie: 0,35% rente

testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
ja
ABN Amro wereldpas
ABN Amro Studenten Pakket: gratis betaalpakket met internetbankieren. Rood staan mag en voor €14 per jaar heb je ook een creditcard.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
nee
ING Bank betaalpas
ING Studentenrekening: interessant gratis pakket. Een studentenverzekering is er relatief voordelig bij te krijgen. Ook een creditcard kun je aanvragen.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
nee
rabo europas
Rabo Studentenpakket: veel mogelijkheden. Je kunt tot €1.000 rood staan en een creditcard nemen. Plus sms-alerts en korting op verzekeringen.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
nee
ASN bankpas
ASN Jongerenrekening: gratis online betaalrekening voor iedereen jonger dan 25 jaar, maar zonder studentencreditcard. Je krijgt rente op deze rekening.
testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 0,-
rente: 
ja

Voorwaarden studentenrekeningen

De banken eisen allemaal dat je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Na je studie wordt de studentenrekening omgezet naar een gewone bankrekening. De creditcard mag je meestal blijven gebruiken. Het is van belang om na je studie goed te bedenken wat je wil met je bankrekening.

Voordelen van een studentenrekening

De voordelen van studentenrekeningen zijn duidelijk: ze zijn gratis en ook de extra's zoals verzekeringen en creditcards zijn relatief goedkoop.

Banken zien studenten als welkome klanten. De verschillen tussen de rekeningen zijn dan ook vrij klein. Aan jou de taak om er de beste uit te kiezen.