Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Inbank biedt spaartermijnen van zes maanden tot vijf jaar. Je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro. 

Inbank is een nog jonge bank uit Estland die is opgericht in 2005, maar al bijna een miljoen klanten heeft weten te werven met diverse financiële producten, waaronder spaarrekeningen. 

Een spaarrekening bij Inbank open je via het spaarplatform Raisin, waar je een account moet hebben. Je spaargeld maak je over naar Raisin en schuif je van daaruit door naar Inbank.  

Raisin heeft een overzichtelijke app en biedt een groot aantal spaarbanken met interessante spaarrentes binnen de EU aan. 

Inbank heeft daarbij als voordeel dat je een ruime keuze hebt uit spaartermijnen. Ook hoef je geen bronbelasting te betalen in Estland.  

Je moet minimaal 500 euro inleggen en kunt maximaal 100.000 euro aanhouden. Dat is tegelijk ook het maximaal gegarandeerde spaarbedrag binnen het Estste garantiestelsel. 

Bijzondere aspecten 

  • Keuze uit spaartermijnen vanaf zes maanden tot maximaal 5 jaar 

  • Spaargarantie tot 100.000 euro per rekeninghouder 

  • Geen bronbelasting verschuldigd

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500,-
Rente-uitkeringEinde looptijd
6 maanden3,00 %
1 jaar3,30 %
2 jaar3,49 %
3 jaar3,45 %
5 jaar3,40 %
10 jaar-
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieEuropees

» Bezoek website


> Ga verder om deze spaarrekening te openen


Wat moet ik verder weten? 

De spaarrente wordt aan het einde van de spaartermijn bijgeschreven. Het is mogelijk om een looptijd te wijzigen of een termijn te verlengen als je dit kort voor de einddatum aangeeft.