bankenvergelijking.nl
homeSparen Spaardeposito

Stop je spaargeld in een deposito als je wilt profiteren van de hoogste rente. Het nadeel is dat de spaarsom op een geblokkeerde rekening staat en tijdelijk niet kan worden opgenomen.

Klik op Meer info voor een review. Bij de spaarproducten van Binck (Binck Sparen, Solarisbank, Euram Bank) ga je meteen door naar de website van Binck.

Kies uw looptijd:

Vergelijk depositospaarrekeningen

1,25%

Spaarrente

Spaar minimaal 20.000 euro bij deze Letse bank via een Nederlandstalige bemiddelaar. Looptijden van 6 maanden tot 3 jaar.

1,00%

Spaarrente

Via Binck sparen in het buitenland, met vaak betere rentes. Kies uit meerdere deposito’s bij door Binck geselecteerde Europese banken, waaronder het Tsjechische J&T Banka.

0,75%

Spaarrente

Turkse aanbieder met een Nederlandse bankvergunning. Keuze uit veel looptijden, van 1 tot 10 jaar.

0,75%

Spaarrente

Haagse zakenbank met een keur aan deposito's en hoge rentes. Makkelijk te openen.

0,65%

Spaarrente

Heeft als voordeel dat je de looptijd zelf mag bepalen, tot op een dag die jou het beste uitkomt.

0,45%

Spaarrente

Vaste rente bij een betrouwbare Nederlandse verzekeraar. Zeer ruime keuze uit looptijden.

0,20%

Spaarrente

Spaar minimaal €10.000 euro in Polen met garantie, via een Nederlanstalig platform (Raisin).

0,20%

Spaarrente

Minimaal €1.000 vastzetten. De rente wordt bijgeschreven op een gewone spaarrekening.

0,10%

Spaarrente

Inleggen vanaf €500. De rente mag je eventueel opnemen. Je moet wel SNS-klant zijn.

0,10%

Spaarrente

Je spaargeld wordt gebruikt voor investeringen in duurzame projecten.

-

Spaarrente

Deposito bij een Oostenrijkse bank, aangeboden door Binck. Inleggen tussen €5.000 en €100.000. 

-

Spaarrente

Sparen in Duitsland via Binck. Zet minimaal €5.000 vast voor 1 of 2 jaar. Geen bronbelasting verschuldigd op rente uit Duitsland.

-

Spaarrente

Onlinedochter van ABN Amro met vaste rentes voor 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar.


Depositosparen kan ook online

Online depositosparen wint aan populariteit. Je kunt via internet makkelijk een depositorekening vinden die je een aanzienlijk hogere rente biedt dan je huisbank. Zo'n rekening kan al binnen enkele minuten worden geopend.

Voordelen van depositosparen

Spaardeposito's hebben verschillende voordelen. De rentevergoedingen zijn erg hoog vergeleken met die van andere spaarrekeningen.

Daarnaast staat de rente vast, je hebt dus voor langere tijd zekerheid over een hogere rente. Bij gewone spaarrekeningen lopen de rentes soms snel terug. Bij een depositorekening heb je hier geen last van.

Nadelen van depositosparen

Deposito's zijn niet voor iedereen geschikt. Je mag namelijk niet aan je geld komen, het staat op een geblokkeerde rekening.

Het deposito ongedaan maken is duur, lastig en soms ook helemaal niet mogelijk. Alleen in bijzondere gevallen zoals bij overlijden, emigratie of werkeloosheid is geld opnemen mogelijk. Soms ook als je een huis wilt kopen.

Hoe start ik met depositosparen?

Bij de meeste depositorekeningen kun je al vanaf een paar duizend of slechts vijfhonderd euro starten.

Soms is een aparte spaarrekening bij dezelfde aanbieder vereist. Een losse depositorekening is dus niet altijd mogelijk.

Een online spaarrekening aanvragen is in een paar minuten gebeurd. Je moet meestal online je gegevens bevestigen. Binnen enkele dagen is de rekening dan geactiveerd en mag je gaan sparen.

Let erop dat niet alle spaarbanken dezelfde looptijden bieden. In bovenstaand overzicht kun je een looptijd kiezen en zien welke banken deze looptijd aanbieden.

Is depositosparen veilig?

Ook voor deposito's geldt dat ze beschermd zijn tot €100.000 per rekeninghouder binnen één bankbedrijf. Deze garantie wordt afgegeven door De Nederlandsche Bank.

Aan de andere kant is het nooit zeker dat deze garantie over bijvoorbeeld vijf jaar nog steeds geldt, wetgeving kan veranderen.

Enige voorzichtigheid is dus zeker wel geboden.