Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij de Spaanse digitale bank Openbank zet je je spaargeld maximaal twee jaar vast voor een gegarandeerde rente.

Je kunt ook kiezen voor zeer korte looptijden van drie of zes maanden, evenals voor spaartermijnen van één en anderhalf jaar.

Bijhorende actuele rentes zie je in de tabel. Dit zijn tarieven op jaarbasis.

Boetevrij opnemen

Bijzonder aan dit spaarproduct is dat je het spaarsaldo voortijdig mag opnemen zonder boete. Je krijgt de inleg dan teruggestort tegen een laag rentetarief. Dat ligt bijvoorbeeld rond 0,2 procent – maar Openbank kan dit tarief aanpassen.

Er kan een minimuminleg van toepassing zijn. Wat je inlegt in een deposito, moet het totaalsaldo verhogen van wat je op andere rekeningen bij Openbank had staan op een bepaalde peildatum. Openbank geeft rente over maximaal 300.000 euro.

Om een spaardeposito te openen, heb je een betaal- en spaarrekening van Openbank nodig. Deze zijn allebei gratis. Ook aan het openen van een deposito zijn geen kosten verbonden.

Bijzondere voordelen

  • Korte looptijden vanaf 3 maanden
  • Boetevrij opnemen
  • Nederlandstalige website en service

> Ga verder om een spaarrekening te openen

Rente en voorwaarden


Minimale inleg€ 1,-
Rente-uitkeringEinde looptijd
3 maanden3,00 %
6 maanden3,00 %
1 jaar3,40 %
1,5 jaar3,30 %
2 jaar3,25 %
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieEuropees

» Bezoek website


> Ga verder om een spaarrekening te openen


Wat moet ik verder weten?

Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander. Je krijgt een Spaans IBAN-nummer en je saldo valt ook onder de Spaanse garantie (100.000 euro). Maar je wordt verder volledig in het Nederlands geholpen.