Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Deze van oorsprong Duitse financier biedt fullservice factoring voor het mkb. Fullservice betekent dat hij ook het debiteurenbeheer van je overneemt, plus het debiteurenrisico.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betaaltermijnen van je klanten. Ook als een debiteur failliet gaat, ben je verzekerd van betaling.

Het is mogelijk om voor uitgesteld debiteurenbeheer te kiezen. Tot 60 dagen na de factuurdatum doe je dan nog zelf het beheer, daarna neemt Abcfinance het over.

Een nieuwe factuur krijg je binnen 48 uur overgemaakt op je zakelijke rekening. Een voordeel van Abcfinance is dat het ook oude uitstaande facturen kan overnemen.

Voor wie?

Factoring van Abcfinance is bedoeld voor wie zijn werkkapitaal wil verbeteren of liquiditeit nodig heeft om een investering te doen of om leveranciers te kunnen betalen.

Abcfinance is niet geschikt voor zzp'ers of heel kleine bedrijven.

Hoe werkt het?

Je gaat een contract aan voor 1, 2 of 3 jaar. Zodra je klant bent bij Abcfinance krijg je binnen 48 uur maximaal 90% van het factuurbedrag uitbetaald. Abc houdt de afgesproken kosten alvast in.

Wat kost het?

Abcfinance rekent een factorloon en rente, afhankelijk van de grootte van je onderneming. De totale kosten liggen tussen 0,20% en maximaal 1,20% van je gehele omzet, met een minimum van €7.000 per jaar.

Bijzondere aspecten

  • Geen omkijken meer naar je debiteurenadministratie
  • Je werkkapitaal groeit mee met de onderneming
  • Inclusief bescherming tegen dubieuze debiteuren
  • Ook geschikt voor oude facturen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening- (geen minimum)
Maximale lening- (geen maximum)
Factorvergoeding0,20 - 1,20 % (totale kosten per jaar incl. rente)
Renteopvragen
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa

» Bezoek website


> Ga naar het aanvraagformulier


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum
- Eén factuur insturen mogelijk: nee
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja
- Risico op wanbetaling gedekt: ja
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumjaaromzet: geen minimum

Wat moet ik verder weten?

Abcfinance is een grote Duitse financier voor het mkb. Abc heeft Nederlandse vestigingen in Utrecht en Eindhoven en beschikt ook over een bankvergunning.

Een kredietverzekeringspolis is verplicht bij Abcfinance. Verder moet je rekening houden met een borg- of garantiestelling van 10% van je gefactorde omzet.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.