bankenvergelijking.nl
HomeZakelijkFactoring Das Factoring

 DAS Factoring   aanvragen

DAS Factoring

DAS biedt als bekende verzekeraar ook factoring aan voor bedrijven in het mkb. De jaaromzet moet minimaal 500.000 euro zijn.

Factoring wil zeggen dat u uw facturen laat uitbetalen en afhandelen door een derde partij. Bij DAS draagt u de hele debiteurenportefeuille over op continue basis. U gaat een contract aan voor 2 jaar of eventueel 1 jaar.

Dit betekent dat u elke nieuwe factuur die u indient altijd meteen uitbetaald krijgt, meestal binnen 1 of 2 dagen. Zo verschaft u zichzelf onmiddellijk werkkapitaal.

Dit is goed voor de groei van de onderneming en geeft veel zekerheid. Ook kunt u zelf uw leveranciers makkelijker betalen.

DAS neemt ook het kredietrisico over. Als uw klant niet aan zijn verplichting kan voldoen, hebt u daar dus geen last van. DAS checkt vooraf de kredietwaardigheid van elke debiteur.

Hoe werkt het?

Facturen levert u aan in een onlinesysteem. DAS maakt binnen 2 dagen 85% van het factuurbedrag aan u over, minus de ingehouden factorfee (de vergoeding per factuur). Het restant ontvangt u zodra uw debiteur aan DAS heeft betaald. Hiervan worden nog rentekosten ingehouden.

Eerst moet u een korte scan doen om te zien of uw bedrijf in aanmerking komt. Dit is kosteloos en gaat zowel online als telefonisch.

Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan duurt het maximaal 10 dagen voordat u de eerste factuur kunt indienen.

Wat kost het?

De factorfee hangt af van uw omzet en is minimaal 0,5% en maximaal 2,5%. Bij een omzet van 1 miljoen euro past een fee van 1,5%. Bij 10 miljoen euro is dat 0,5%.

De vaste rente over nog uitstaande vorderingen bedraagt maximaal 4,5% per jaar, plus driemaands Euribor-tarief.

Bijzondere voordelen

  • Factoring bij een stabiele verzekeraar
  • Geen lening nodig bij de bank
  • Snel over werkkapitaal beschikken
  • Inclusief kredietverzekering

> Ga naar het aanvraagformulier!

Overzicht eigenschappen

Minimumbedrag factuur: geen minimum
Eén factuur insturen mogelijk: nee (wel slechts 1 debiteur)
Debiteurenbeheer mogelijk: ja
Krediet mogelijk: nee
Minimumjaaromzet: 500.000

Wat moet ik verder weten?

Hebt u ook facturen voor buitenlandse bedrijven, dan kunt u gebruikmaken van DAS Export Factoring. Hiervoor kunnen andere voorwaarden gelden.

Belangrijkste kenmerken
Minimale lening- (geen minimum)
Maximale lening- (geen maximum)
Rente4,5 % + (driemaands Euribortarief)
ยป Bezoek website