Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Freelance Factoring is helemaal gericht op zzp'ers en kleine ondernemers die een factuur direct uitbetaald willen hebben.

Er geldt geen minimum voor het aantal facturen of de bedrijfsomzet en je zit niet vast aan een contract. Je mag dus ook maar één factuur insturen als je dat wil.

Deze maatschappij verzekert ook het risico op faillissement van een debiteur. Dit betekent dat je altijd uitbetaald krijgt, ook als je opdrachtgever failliet gaat. Zodra een betaaltermijn wordt overschreden, voert Freelance Factoring het debiteurenbeheer voor je uit.

Wil je facturen aanbieden, dan kun je via onderstaande link een offerte aanvragen. Eenmalig uitproberen is mogelijk.

Voor wie?

Freelance Factoring is zoals de naam al aangeeft geschikt voor freelancers (zzp'ers) en het kleine mkb, in Nederland.

Hoe werkt het?

Je vraagt eerst de offerte aan. Na 24 uur kun je je eerste factuur uploaden naar het online factoringportal, gewoon in je eigen lay-out. Het factuurbedrag wordt daarna direct naar je overgemaakt, met inhouding van de onderstaande kosten.

Wat kost het?

Je betaalt minimaal 1,5% per factuur, maximaal 5%. Het precieze percentage is afhankelijk van het factuurbedrag, de betaaltermijn van je opdrachtgever en zijn risicoprofiel.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en hebt ook geen extra kosten voor de kredietchecks die Freelance Factoring doet bij je opdrachtgevers. Voor facturen onder 1.000 euro worden administratiekosten in rekening gebracht.

Bijzondere aspecten

  • Facturen worden meteen uitbetaald (binnen 24 uur)
  • Inclusief debiteurenbeheer
  • Geen minimumbedragen voor een factuur of je omzet
  • Geen langlopende verplichting

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 1.000,-
Maximale lening- (geen maximum)
Factorvergoeding1,5 - 5,0 % per factuur
Rente-
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa

» Bezoek website


> Vraag dit product hier aan


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum
- Eén factuur insturen mogelijk: ja
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja
- Risico op wanbetaling gedekt: ja
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumjaaromzet: geen minimum

Wat moet ik verder weten?

Freelance Factoring is een Nederlands bedrijf uit Rotterdam. Het heeft voor je aanvraag onder meer een kopie van je identiteitsbewijs, bankpas en contract met je opdrachtgever nodig. Een overeenkomst die je aangaat met Freelance Factoring is altijd direct opzegbaar.

Freelance Factoring accepteert alleen verzekerbare debiteuren.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.