bankenvergelijking.nl
homeZakelijkFactoring Novicap Factoring

 Novicap Factoring   aanvragen

NoviCap Factoring

Vul online de KvK-nummers van je debiteuren in en ontvang direct een offerte voor het overnemen van je factuur. Ga je hiermee akkoord, dan staat binnen 48 uur 90 tot 100 procent van het gefactureerde bedrag op je rekening. Als de klant aan Novicap heeft betaald, ontvang je het resterende bedrag minus de kosten.

Als ondernemer hoef je geen uitgebreide screening te ondergaan. Ook zijn er geen persoonlijke garanties of borgstellingen nodig, zoals bij een lening van een bank. Het belangrijkste is dat je debiteuren voldoende kredietwaardig zijn.

Om facturen te kunnen uploaden, is een online registratie nodig. Een accountmanager neemt vervolgens contact op. Als alles in orde is, kun je zelf de facturen uploaden die je wilt verkopen.

Een voorwaarde is dat je bedrijf minimaal 3 maanden actief is, minimaal 50.000 euro per jaar omzet en bedrijven als klant heeft met een omzet van minimaal 3 miljoen euro per jaar. Alleen facturen aan deze klanten kun je verkopen via Novicap.

Hoe werkt het?

Novicap is een platform waarop ondernemers hun facturen uploaden en investeerders facturen financieren. Zodra je een factuur online hebt gezet, stellen investeerders hiervoor geld beschikbaar, in ruil voor een rentevergoeding. Die rentevergoeding wordt vastgesteld door Novicap op basis van de kredietwaardigheid van je debiteur.

Wat kost het?

Als ondernemer open je een kredietlijn van minimaal 30.000 euro. Tot dit bedrag kun je facturen verkopen en over dit bedrag betaal je jaarlijks 2,75% faciliteitskosten. Verder betaal je rente over verkochte facturen, gemiddeld 1% per 30 dagen, 1,5% per 60 dagen en 2% per 90 dagen. Als een debiteur na 90 dagen nog steeds niet heeft betaald, loopt de rente verder op tot maximaal 15% op jaarbasis.

Bijzondere voordelen?

  • Zelf kiezen welke facturen je verkoopt
  • Geen persoonlijke garanties nodig
  • Geen langlopende contracten
  • Snel zekerheid over uitbetaling
  • Risico op faillissement van debiteuren verzekerd

> Ga naar het aanvraagformulier!

Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum
Eén factuur insturen mogelijk: ja
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja (maatwerk)
- Risico op wanbetaling gedekt: nee
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumjaaromzet: €50.000

Wat moet ik verder weten?

Als een debiteur een factuur niet (volledig) betaalt vanwege een dispuut over de geleverde diensten, kunnen investeerders bij je aankloppen om de factuur terug te kopen.

Belangrijkste kenmerken
Minimale lening€ 30.000,-
Maximale lening-
Factorvergoeding2,75 % over de kredietlijn (faciliteitskosten)
Rente5 - 15 % per jaar
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa
ยป Bezoek website