Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wie er zeker van wil zijn dat al zijn facturen worden betaald, kan ze overdragen aan Svea Finans. Deze Nederlandse dochter van de Zweedse spaarbank Svea Ekonomi is gespecialiseerd in American factoring.

Svea neemt niet alleen jouw factuur over, maar ook het debiteurenbeheer en -risico. Je hebt er dus geen hinder van als je opdrachtgever onverhoopt niet kan betalen.

Svea betaalt elke factuur binnen 24 uur uit, soms nog op de dag van indienen. Je krijgt dan minimaal 95% en maximaal 98% overgemaakt.

Je mag één losse factuur, enkele debiteuren of al je debiteuren overdragen.

Voor wie?

Svea Finans Factoring is bedoeld voor alle mkb-ondernemers in Nederland die geen financiering kunnen krijgen bij een bank.

Omdat in principe iedereen klant kan worden en er geen minimumomzet wordt gevraagd, is Svea vooral ook nuttig voor zzp'ers en eenmanszaken. Je hebt wel een KvK-nummer nodig. Ook mag je jaaromzet niet hoger zijn dan 15 miljoen euro.

Hoe werkt het?

Klant worden bij Svea gaat relatief gemakkelijk, op basis van slechts enkele gegevens. Het is mogelijk om binnen 48 uur na aanmelding de eerste factuur in te dienen.

De factorovereenkomst die je moet tekenen is voor onbepaalde tijd en altijd per direct opzegbaar.

Van elke klant die je wilt overdragen doet Svea eerst een kredietwaardigheidscontrole. Voor elke goedgekeurde klant stelt Svea een kredietlimiet vast.

De facturen dien je in via e-mail of een onlineportaal. Ze moeten worden voorzien van een tekst van Svea.

Wat kost het?

De vergoeding die Svea vraagt voor het overnemen van je factuur, beheer én risico ligt tussen 2 en 5% per factuur.

Het precieze percentage hangt af van de betaaltermijn en kredietwaardigheid van je opdrachtgever. Bij een korte betaaltermijn zullen de kosten lager liggen, bij een lange termijn hoger.

Deze factorfee wordt voor elke debiteur apart vastgesteld. Er zijn geen andere of onverwachte tarieven.

Bijzondere aspecten

  • Factoring met volledige vrijheid
  • Geen hoge toegangseisen
  • Overname debiteurenbeheer 
  • Ook voor internationale facturen (*)

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening- (geen minimum)
Maximale lening- (geen maximum)
Factorvergoeding2,0 - 5,0 % per factuur
Rente-
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa

» Bezoek website


> Vraag dit product hier aan


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum
- Eén factuur insturen mogelijk: ja
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja
- Risico op wanbetaling gedekt: ja
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumjaaromzet: geen minimum

Wat moet ik verder weten?

* Svea Finans neemt alleen volledig nieuwe (nog te versturen) facturen over. Het accepteert ook facturen van internationale klanten in tien Europese landen, waaronder Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.