Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Franx is een vreemde-valutarekening waarop je 33 valuta’s kunt aanhouden. Het openen van de rekening is kosteloos, onafhankelijk van de bank waar je een betaalrekening hebt. 

Franx is bedoeld voor ondernemers die regelmatig betalingen doen of ontvangen in verschillende valuta’s. De rekening is online te beheren.

Omdat de koers van vreemde valuta’s in beweging is, kan het verstandig zijn om een vreemde munt tijdig om te wisselen naar een meer stabiele muntsoort. Bij Franx ben je daarvoor zelf verantwoordelijk, maar je kunt wel advies vragen van de specialisten van Franx. Ook kun je gebruikmaken van koersalerts.

Wat kost het?

Een multivalutarekening openen bij Franx kost niets. Ook betalingen ontvangen uit landen buiten het SEPA-gebied is gratis. Zelf een betaling doen buiten het SEPA-gebied kost 6 euro. Wanneer je ook de kosten voor de buitenlandse bank voor je rekening neemt, komt daar nog 6 of 12,50 euro OUR-toeslag bij. Het SEPA-gebied omvat de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Monaco en San Marino.

Franx rekent 10 cent voor betalen binnen het SEPA-gebied. Betalingen ontvangen binnen het SEPA-gebied is kosteloos.

Bijzondere aspecten

  • 33 muntsoorten op één rekening
  • Kosteloos een rekening openen
  • Koersalerts
  • Toegankelijk voor klanten van alle banken

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag de rekening hier aan bij Franx

Belangrijkste kosten (tarieven 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,- *
Bijschrijving Am. dollar€ 0,00
Afschrijving Am. dollar€ 6,00

» Bezoek website


> Vraag de rekening hier aan bij Franx


Wie is Franx?

Franx is een financiële instelling die onder toezicht staat van de AFM en DNB. Franx is een dochteronderneming van ABN Amro.

* Als je in een jaar voor minder dan 50.000 euro wisselt, betaal je in het kalenderjaar daarna 10 euro per maand.