bankenvergelijking.nl
homeZakelijkVreemde Valuta Rekening ING Vreemde Valutarekening

 ING Vreemde Valutarekening   aanvragen

ING Vreemde Valutarekening

Ondernemers met een zakelijke rekening bij ING kunnen daaraan gemakkelijk een Vreemde Valutarekening koppelen. Er is keuze uit 27 verschillende valuta’s.

De zakelijke rekening en de vreemde-valutarekening zijn communicerende vaten. Rood staan op de ene rekening mag, zolang het saldo op de andere rekening dit goedmaakt.

Een vreemde-valutarekening is alleen aan te raden als je flink wat geld ontvangt en uitgeeft in een vreemde muntsoort. Voordat je de rekening aanvraagt, kun je op de website van ING uitrekenen of een Vreemde Valutarekening rendabel is. Zo blijkt een rekening in Amerikaanse dollars rendabel te zijn vanaf 500 euro aan uitgaven en inkomsten per maand.

Wat kost het?

De Vreemde Valutarekening kost 6 euro per maand. Voor af- en bijschrijvingen buiten de SEPA-landen betaal je 0,1% over het bedrag met een maximum van 50 euro. Voor bijschrijvingen geldt een minimum van 5 euro, voor afschrijvingen 6 euro. Als je ook de kosten van de buitenlandse bank op je neemt, komt daar nog een OUR-toeslag bij die uiteenloopt van 9 tot 50 euro.

Bij sommige valuta’s betaal je rente over een positief saldo. Over een negatief saldo is altijd rente verschuldigd, ook als het saldo op de zakelijke rekening waaraan de vreemde-valutarekening is gekoppeld positief is.

Speciale voordelen

  • Ook rekening mogelijk in Bulgaarse Lev en Kroatische Kuna
  • Bij de meeste valuta’s creditrente over het saldo
  • Bestedingsruimte gecombineerd met zakelijke rekening
  • Online bankieren
  • Handig hulpmiddel voor berekening omslagpunt

> Vraag de rekening hier aan

Belangrijkste kenmerken
Jaarlijkse kosten rekening€ 72,-
Bijschrijving€ 5,-
Afschrijving€ 6,-
ยป Bezoek website