José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Ondernemers met een zakelijke rekening bij ING kunnen daaraan gemakkelijk een Vreemde Valutarekening koppelen. Er is keuze uit 27 verschillende valuta’s.

De zakelijke rekening en de vreemde-valutarekening zijn communicerende vaten. Rood staan op de ene rekening mag, zolang het saldo op de andere rekening dit goedmaakt.

Een vreemde-valutarekening is alleen aan te raden als je flink wat geld ontvangt en uitgeeft in een vreemde muntsoort. Je kunt dan de maandelijkse kosten van de rekening terugverdienen door de besparing op de geldwisselkosten.

Wat kost het?

De Vreemde Valutarekening kost 6 euro per maand. Voor af- en bijschrijvingen buiten de SEPA-landen betaal je 12 euro. Als je ook de kosten van de buitenlandse bank op je neemt, komt daar nog een OUR-toeslag bij die uiteenloopt van 9 tot 50 euro.

Bij sommige valuta’s betaal je rente over een positief saldo. Over een negatief saldo is altijd rente verschuldigd, ook als het saldo op de zakelijke rekening waaraan de vreemde-valutarekening is gekoppeld positief is.

Bijzondere aspecten

  • Ook rekening mogelijk in Bulgaarse lev en Japanse yen
  • Bestedingsruimte gecombineerd met zakelijke rekening
  • Online bankieren

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag de rekening hier aan

Belangrijkste kosten (tarieven 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 72,-
Bijschrijving Am. dollar€ 12,00
Afschrijving Am. dollar€ 12,00

» Bezoek website


> Vraag de rekening hier aan