José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met een gratis account bij Payoneer kun je betalen en betaald krijgen in 7 muntsoorten alsof je een lokale bankrekening hebt in deze munt. Je betaalt hiervoor minder dan bij de meeste andere vreemde-valutarekeningen.

Payoneer biedt deze service aan voor euro’s, Britse ponden, Amerikaanse, Australische en Canadese dollars, Japanse yen en Mexicaanse peso. Buitenlandse bedrijven kunnen je op dit nummer betalen alsof je ter plekke een bankrekening hebt.

Voor wie?

De betaalservice is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven met klanten in het buitenland die hen in een andere muntsoort betalen. Zakelijke gebruikers van platformen als Airbnb en Amazon kunnen zich via Payoneer laten betalen tegen een gunstig tarief.

Als je betalingen van derden ontvangt op je Payoneer-account, kun je ook een prepaid Mastercard aanvragen voor 29,95 euro.

Wat kost het?

Registreren bij Payoneer is gratis. Ook geld overmaken naar en ontvangen van andere Payoneer-gebruikers is kosteloos.

Geld ontvangen kost niets. Behalve een creditcardbetaling ontvangen, dat kost 3 procent.

Geld overmaken kost 2 procent (als je maandelijks meer dan 20.000 dollar ontvangt maximaal 1 procent). Euro’s overmaken van je eurorekening naar een Nederlandse bankrekening in euro's kost 1,50 euro per keer.

Geld wisselen tussen je eigen Payoneer-accounts kost 0,5 procent.

Als je de rekening 12 maanden niet hebt gebruikt, betaal je 29,95 dollar.

Bijzondere aspecten

  • Online openen en beheren (ook via app)
  • Makkelijk betaalverzoeken sturen aan bedrijven
  • Btw of VAT rechtstreeks van je Payoneer-account betalen zonder kosten
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten (tarieven per 1 januari 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bijschrijving€ 0,- (binnen en buiten eurozone)
Afschrijving€ 1,50 (binnen eurozone, maximaal 2 % buiten eurozone)

» Bezoek website


> Registreer je hier gratis bij Payoneer


Wat moet ik verder weten?

Payoneer heeft een vergunning als elektronischgeldinstelling in Gibraltar. Tegoeden vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Payoneer is verplicht het geld veilig te bewaren.

Payoneer heeft een hoofdkantoor in New York.

Voor wie geschikt?

De betaalservice van Payoneer is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Bij de registratie moet je aangeven in welke branche je actief bent.