José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met het multivaluta-account van Wise (voorheen Transferwise) kun je facturen in meer dan 70 landen betalen tegen lage wisselkosten. De Engelstalige, digitale betaalrekening biedt ook een debit-Mastercard. Je kunt kiezen voor betaalrekeningen in een tiental valuta.

Wise maakt het mogelijk om een betaalrekening te openen in onder andere euro’s, Britse ponden, Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse dollars, Hongaarse forint en Singaporese dollars zonder de grens over te gaan. Op deze betaalrekening kunnen buitenlandse afnemers je betalen alsof je een rekening hebt bij een bank ter plekke.

In totaal kun je ruim 40 vreemde valuta ontvangen en aanhouden. 

Wat kost het?

Het openen van de betaalrekening kost voor bedrijven eenmalig 50 euro. Geld ontvangen in de muntsoort van je betaalrekening(en) is gratis.

Voor geld wisselen betaal je de wisselkoers die banken onderling gebruiken, plus een vergoeding die bij de meest gangbare valutaparen onder de 1 procent ligt. Ook betaal je een vaste vergoeding per overmaking. Overmaken van euro naar euro bijvoorbeeld kost 44 cent per keer.

Betalen met de debit-Mastercard is gratis als je de betreffende muntsoort op je rekening hebt. Zo niet, dan betaal je de lage wisselkosten.

Geld uit de muur halen is gratis tot 200 euro per maand. Daarboven betaal je 1,75 procent, plus een vast tarief van 50 cent per keer als je meer dan twee keer per maand geld pint.

Wise vergoedt rente over een positief saldo.

Bijzondere aspecten

  • Buitenlandse betaalrekeningen openen vanuit Nederland
  • Gratis ponden en dollars ontvangen
  • Betalen in 70 landen tegen lage kosten
  • Laat vaste betalingen automatisch incasseren
  • Batchbetalingen mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten (tarieven 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bijschrijving Am. dollar$ 0,00
Afschrijving Am. dollar$ 6,44

» Bezoek website


> Open hier de Wise-multivalutarekening


Wat moet ik verder weten?

Wise heette eerst Transferwise, de naam is ingekort.

Wise is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het bedrijf heeft een vergunning van de Britse financiële toezichthouder. Tegoeden van klanten moeten daarom tegen een zo laag mogelijk risico worden bewaard.

Brexit heeft geen invloed op de dienstverlening van Wise. In Europa werkt het bedrijf vanuit Brussel.