Met Transferwise voor bedrijven kun je facturen in meer dan 50 vreemde valuta betalen tegen lage wisselkosten. De Engelstalige, digitale betaalrekening is gratis, inclusief een debit-Mastercard. Je kunt kiezen voor betaalrekeningen in zes valuta.

Transferwise maakt het mogelijk om een betaalrekening te openen in euro’s en Britse ponden, maar ook in Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse dollars en Poolse zloty zonder de grens over te gaan. Op deze betaalrekening kunnen buitenlandse afnemers je betalen alsof je een rekening hebt bij een bank ter plekke.

In totaal kun je ruim 40 vreemde valuta ontvangen en aanhouden. Het rekeningoverzicht van alle valuta die je aanhoudt, kun je maandelijks downloaden.

Wat kost het?

Het openen van de betaalrekening kost niets, net als geld ontvangen in de muntsoort van je betaalrekening(en).

Voor geld wisselen betaal je de wisselkoers die banken onderling gebruiken, plus een vergoeding van 0,33 tot 3,56 procent. Bij de meest gangbare valutaparen ligt die vergoeding onder de 1 procent. Overmaken van euro naar euro kost 63 cent.

Als je vreemde valuta wilt overmaken, kun je kiezen voor de makkelijkste, de snelste of de goedkoopste manier. Wisselkoersen fluctueren doorlopend. Transferwise biedt de mogelijkheid om een tarief bijvoorbeeld 24 of 48 uur vast te zetten.

Betalen met de debit-Mastercard is gratis als je de betreffende muntsoort op je rekening hebt. Zo niet, dan betaal je de lage wisselkosten.

Geld uit de muur halen is gratis tot circa 220 euro per maand. Daarboven betaal je 2 procent.

Bijzondere aspecten

  • Buitenlandse betaalrekeningen openen vanuit Nederland
  • Gratis ponden en dollars ontvangen
  • Betalen in 50 valuta tegen lage kosten
  • Laat vaste betalingen automatisch incasseren
  • Batchbetalingen mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten (tarieven 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bijschrijving Am. dollar$ 0,00
Afschrijving Am. dollar$ 1,40

» Bezoek website


> Open hier Transferwise voor Bedrijven


Wat moet ik verder weten?

Transferwise is geen bank maar een elektronischgeldinstelling. Het bedrijf heeft een vergunning van de Britse financiële toezichthouder. Tegoeden van klanten moeten daarom tegen een zo laag mogelijk risico worden bewaard.

Brexit heeft geen invloed op de dienstverlening van Transferwise. In Europa werkt het bedrijf vanuit Brussel.