Worldfirst is specialist in internationale betalingen. Of je bedrijf nu exporteert, importeert of beide, met het gratis World Account kun je internationaal betalingen doen en ontvangen.

Het World Account is geschikt als je betalingen wilt ontvangen van buiten de eurozone. Je kunt een ontvangende rekening openen in onder andere het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Canada en Japan. Moet je een leverancier betalen, dan kan dat in 130 valuta.

Heb je de vreemde-valutarekening vooral nodig voor het doen van betalingen vanaf 1.000 euro? Dan kun je ook een betaalrekening openen. Een overschrijving duurt één tot twee werkdagen, afhankelijk van het land.

Met een spotcontract kun je een koers vastleggen voor de korte termijn. Met een termijncontract spreek je een koers af die twee of drie jaar geldig blijft. Je voorkomt hiermee risicovolle koersschommelingen. Ook bulkbetalingen zijn mogelijk.

Wat kost het?

Het wisselkoerstarief is afhankelijk van het totaalbedrag dat je jaarlijks wisselt via het World Account. Tot 500.000 euro betaal je 0,3 procent, daarboven 0,2 procent tot 5 miljoen euro. Daarboven zijn de kosten nog maar 0,1 procent.

Verder zijn er weinig kosten die voor iedereen vastliggen. Voor specifieke kosten van bijvoorbeeld overschrijvingen, bulkbetalingen en termijncontracten moet je contact opnemen met de aanbieder.

De ontvangende bank kan ook kosten in rekening brengen.

Bijzondere aspecten

  • Rekening openen is gratis
  • Persoonlijke overschrijvingen zijn gratis
  • Regel alles online
  • Online koersinformatie

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten (tarieven 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bijschrijving Am. dollar€ 0,00
Afschrijving Am. dollar€ 0,00 tot € 20,00

» Bezoek website


> Vraag hier een World Account aan


Wat moet ik verder weten?

Worldfirst is een Brits bedrijf met vestigingen in Amsterdam, Hongkong, Australië, Singapore en Japan. Worldfirst Nederland heeft een vergunning als elektronischgeldinstelling en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.