José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Collin Crowdfund kun je financiering zoeken bij particuliere beleggers. Tegelijk promoot je je bedrijf via een bekend platform. 

Hoe werkt het?

Een lening via Collin Crowdfund vraag je online aan met je meest recente jaarrekening, belastingaangifte en soms enkele aanvullende documenten.

Een lening tot 250.000 euro kun je volledig digitaal aanvragen. Dit heet Collin Direct. Voor een hogere lening krijg je ook een bedrijfsbezoek en begeleiding van een regionale coach.

Bij Collin Direct heb je binnen een paar minuten een indicatief voorstel en binnen twee werkdagen een definitief voorstel. Ga je daarmee akkoord, dan publiceert Collin het project op de website.

Investeerders kunnen er dan op inschrijven. Als de lening is volgeschreven, krijg je het geld overgemaakt. Dat kan al na een paar dagen zijn, maar ook pas na een maand.

Voor wie?

Starters en bestaande ondernemers die in Nederland zijn gevestigd kunnen financiering aanvragen.

Starters hoeven geen jaarrekening te laten zien, maar wel een zeer goed bedrijfsplan. Verenigingen en stichtingen kunnen ook terecht bij Collin Crowdfund.

Wat kost het?

Het behandelen van de aanvraag is kosteloos. Je betaalt wel publicatie- en contractkosten à 450 euro. De rente bedraagt gemiddeld 7,74 procent.

Verder betaal je een succesvergoeding van 2 procent met een minimum van 950 euro. Dit bedrag wordt ingehouden op het geleende bedrag.

Ten slotte betaal je maandelijks een administratievergoeding ter hoogte van 0,07 procent van de hoofdsom.

De looptijd bedraagt maximaal tien jaar en de aflossing gebeurt lineair in maandelijkse termijnen. Vervroegd aflossen van het volledige bedrag kost 12 maanden rente.

Bijzondere aspecten

  • Minder beperkende voorwaarden dan bij een bank
  • Promotie voor je bedrijf via het crowdfundingplatform
  • Ook geschikt voor verenigingen en stichtingen
  • Volledig digitaal aanvragen
     

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 25.000,-
Maximale lening€ 5.000.000,-
Rente7,74% (gemiddeld)

» Bezoek website


> Ga naar Collin Crowdfund voor alle informatie


Wie is Collin Crowdfund?

Collin Crowdfund bestaat sinds 2014. Het gemiddelde leenbedrag bij Collin Direct is 110.100 euro. Gemiddeld wordt een lening in 33 uur volgeschreven.