José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Collin Crowdfund kun je financiering zoeken bij particuliere beleggers. Tegelijk promoot je je bedrijf via een bekend platform. 

Een regionale coach vergroot de kans dat het project slaagt.

Hoe werkt het?

Een lening via Collin Crowdfund vraag je online aan met je de meest recente jaarrekening, een bedrijfsplan met prognoses en de laatste belastingaangifte.

Een coach beoordeelt de aanvraag, vaak na een bedrijfsbezoek. Komt het project in aanmerking, dan helpt de coach het crowdfundingstraject voorbereiden.

Alle gegevens compleet, inclusief een pitch met filmpje en foto’s, risicoscore en de juiste links? Dan kun je de populariteit van je aanvraag testen onder relaties en vrienden.

Zij kunnen meteen de eerste investeringen toezeggen. Vervolgens gaat het project live voor iedereen.

Voor wie?

Starters en bestaande ondernemers die in Nederland zijn gevestigd kunnen financiering aanvragen.

Starters hoeven geen jaarrekening te laten zien, maar wel een zeer goed bedrijfsplan. Verenigingen en stichtingen kunnen ook terecht bij Collin Crowdfund.

Wat kost het?

Vooraf betaal je 350 euro voor het behandelen van de aanvraag. De rente bedraagt tussen de 5 en 9 procent, gemiddeld 7,76.

Verder betaal je 850 euro voor de publicatie- en contractkosten en een succesvergoeding van 1,5 procent als de lening bij elkaar is gebracht. Dit bedrag wordt ingehouden op het geleende bedrag.

Ten slotte betaal je maandelijks een administratievergoeding ter hoogte van 0,07 procent van de hoofdsom.

De looptijd bedraagt maximaal tien jaar en de aflossing gebeurt lineair in maandelijkse termijnen. Vervroegd aflossen van het volledige bedrag kost 12 maanden rente.

Bijzondere aspecten

  • Begeleiding door een regionale coach
  • Mogelijkheid tot voorinschrijving van vrienden en relaties
  • Minder beperkende voorwaarden dan bij een bank
  • Promotie voor je bedrijf via het crowdfundingplatform

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 50.000,-
Maximale lening€ 2.500.000,-
Rente5,00% - 9,00%

» Bezoek website


> Ga naar Collin Crowdfund voor alle informatie


Wie is Collin Crowdfund?

Collin Crowdfund bestaat sinds 2014. Het gemiddelde leenbedrag is ruim twee ton. Gemiddeld wordt een lening in 46 uur volgeschreven.