José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De zakelijke Rentevastlening van ING is bedoeld voor een investering in bedrijfsmiddelen. Heb je financiering nodig voor iets anders, dan kun je op de website van ING de Quickcheck invullen om de passende leenvorm te vinden.

Vaste rente en looptijd

Een zakelijke lening kun je aanvragen vanaf 5.000 euro. Ook een zakelijke hypotheek kan hieronder vallen.

De zakelijke lening kent een vaste aflossing met rente. De looptijd is afgestemd op het doel van de investering. Bij inventaris en vervoermiddelen is dat 3 jaar, bij machines 5 jaar en bij de aanschaf van een pand bijvoorbeeld 20 jaar.

Aanvragen

Je vraagt een zakelijke lening online aan via internetbankieren van ING. Vervolgens vraagt de bank om een aantal documenten, zoals de aangifte inkomstenbelasting en de cijfers van de laatste 2 boekjaren. Na ontvangst van deze documenten krijg je binnen een paar dagen een offerte.

Voorwaarden

De bank vraagt om zekerheden, zoals een verpanding van bedrijfsactiva en hoofdelijke aansprakelijkheid of persoonlijke borgstelling. Als de lening is bedoeld voor een bedrijfspand, is een hypothecaire inschrijving noodzakelijk.

Verder moet het bedrijf Nederlands zijn en de omzet moet (gaan) lopen via de zakelijke ING-betaalrekening. Bedrijven jonger dan 3 jaar moeten een minimaal eigen vermogen hebben van 25 of 35%, afhankelijk van de bedrijfsvorm.

Wat kost het?

Maandelijks betaal je een vaste rente. Ook betaal je een aflossingsbedrag. De hoogte van de rente hangt af van de hoogte van de financiering, het risico, de looptijd en het aflosschema.

De afsluitprovisie bedraagt 0,5% met een minimum van 250 euro. Extra aflossen kost ook geld.

Bijzondere aspecten

  • Duidelijke afspraken
  • Geschikt voor alle gebruikelijke rechtsvormen
  • Ook geschikt als zakelijke hypotheek

Door Redactie Bankenvergelijking

 

> Vraag hier een ING Rentevastlening aan

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening-
Rente4,90% - 12,95%

» Bezoek website


> Vraag hier een ING Rentevastlening aan