José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Floryn, een Nederlandse online kredietverlener voor het mkb, kun je snel en flexibel geld lenen. Je krijgt een kredietruimte op basis van je omzet, bijvoorbeeld 1 tot 1,5 keer je maandomzet.

Binnen de kredietruimte bepaal je zelf hoeveel je opneemt. Iedere week betaal je 1 tot 4 procent van het opgenomen bedrag via automatische incasso, dat is rente en aflossing. Op die manier kun je in ongeveer 25 tot 100 weken alles terugbetalen.

Sneller aflossen kan altijd en is boetevrij. Je mag terugbetaalde bedragen ook weer opnieuw opnemen.

Hoe werkt het?

Online aanvragen van het krediet is gratis en gaat in enkele minuten. Daarbij moet je je zakelijke bankafschriften van de afgelopen zes maanden uploaden.

Binnen 24 uur hoor je van Floryn of je toegang krijgt tot het onlineplatform van de kredietverlener. Gaat Floryn akkoord, dan kun je meteen geld opnemen.

Als je een bv hebt, kan Floryn vragen om een persoonlijke borgstelling.

Voor wie?

Je bedrijf moet minimaal zes maanden bestaan en je jaaromzet moet meer dan 100.000 euro per jaar bedragen.

Een bedrijfsplan uploaden is niet nodig, bankafschriften die de omzet aantonen kunnen volstaan. Naar jaarcijfers wordt pas gevraagd bij een lening boven 150.000 euro.

Wat kost het?

Floryn rekent geen afsluitkosten, wel opnamekosten en rente. De rentekosten zijn gemiddeld 1,14 procent per maand en hangen af van de kredietwaardigheid van het bedrijf, de looptijd en de omvang van het krediet. Neem je geen geld op, dan heb je ook geen kosten.

Bijzondere aspecten

  • Leenruimte groeit met je bedrijf mee
  • Bedrijfsplan uploaden niet nodig
  • Alleen kosten bij geld opnemen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag het krediet van Floryn hier aan

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 10.000,-
Maximale lening€ 3.000.000,-
Rentegemiddeld 1,14% per maand

» Bezoek website


> Vraag het krediet van Floryn hier aan


Wat moet ik verder weten?

* Volledig stoppen met het krediet kan elke dag en is kosteloos.

* Floryn heette eerst kort InvoiceFinance. Het is een Nederlands fintechbedrijf uit 's-Hertogenbosch dat werd opgericht in 2015.