Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Een ondernemer kan via Kapitaal Op Maat krediet aanvragen bij particuliere investeerders, buiten de bank om. Hij doet dat door een account op de website aan te maken en zijn bedrijfsplan te uploaden.

Kapitaal Op Maat behandelt alleen goed onderbouwde financieringsplannen en toetst je krediethistorie. De aanvraag is minimaal €25.000, maximaal €2.500.000.

Wordt je idee geaccepteerd? Dan verschijnt het binnen 5 dagen op de website van Kapitaal Op Maat en kunnen investeerders vanaf €100 inleggen. Binnen 60 dagen moet je het streefbedrag bij elkaar hebben.

De looptijd van de crowdlening is minimaal 6 en maximaal 120 maanden.

Voor wie?

Kapitaal Op Maat is bedoeld voor mkb-ondernemers die bijvoorbeeld werkkapitaal nodig hebben of een nieuw product willen lanceren.

Wat kost het?

De beoordeling van je kredietwaardigheid kost 395 euro. Voor publicatie van het project wordt vervolgens 350 euro gerekend. Deze bedragen zijn exclusief btw.

Bereik je het doelbedrag, dan betaal je een succesfee van minimaal 2% met een minimum van €2.000 euro. Ook betaal je €0,25 per investeerder per maand aan administratiekosten. 

De rentetarieven voor de lening lopen uiteen van 5,0% als je in de laagste risicoklasse valt, tot 10,0% voor de hoogste risicoklasse.

Bijzondere aspecten

  • Financiering buiten de bank om
  • Inhoudelijke reactie binnen 2 werkdagen
  • Hulp bij het werven van investeerders
  • Ook voor starters

Door Redactie Bankenvergelijking

> Naar Kapitaal Op Maat voor een aanvraag

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 25.000,-
Maximale lening€ 2.500.000,-
Rente5,00% - 10,00%

» Bezoek website


> Naar Kapitaal Op Maat voor een aanvraag


Wie is Kapitaal op Maat?

Kapitaal op Maat is gevestigd in Rotterdam. Het platform bestaat sinds 2014 en telt zo'n 6.500 actieve investeerders.