Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij een zakelijk krediet van New10 kun je flexibel lenen en terugbetalen, gewoon wanneer het uitkomt. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Een zakelijk krediet is bedoeld voor ondernemers die tijdelijk behoefte hebben aan extra geld, bijvoorbeeld om een betalingsachterstand van klanten op te vangen of om de voorraad aan te vullen.

Hoe werkt het?

De aanvraag verloopt volledig digitaal. Via de website lever je jaarcijfers in en een transactieoverzicht van je zakelijke rekening.

Ook vraagt New10 zekerheden, zoals het recht om bepaalde goederen te mogen verkopen als je het geld niet terugbetaalt. 

New10 reageert binnen een werkdag. Als New10 de aanvraag goedkeurt, krijg je een bepaalde limiet toegewezen. Die kan maximaal 500.000 euro zijn. Tot de limiet kun je gedurende drie jaar flexibel geld opnemen. Daarna kijkt New10 of je krediet kan worden verlengd. Zo niet, dan moet je het aflossen.

Ieder kwartaal moet je de af- en bijschrijvingen op je zakelijke rekening uploaden naar New10. Ieder jaar moet je de jaarcijfers uploaden.

Voor wie?

Leningen van New10 zijn bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. Het zakelijk krediet is geschikt voor eenmanszaken, vof’s, bv’s en maatschappen die minstens 15 maanden bestaan. Je omzet moet minimaal 50.000 euro bedragen, je moet een positief eigen vermogen hebben en winst maken.

Wat kost het?

New10 brengt tussen de 4,8 en 9,6 procent rente in rekening. Hoeveel precies, dat hangt af van de beoordeling van je kredietwaardigheid. Je betaalt alleen over het opgenomen bedrag.

Daarnaast betaal je maximaal 0,2 procent servicekosten over het totale toegekende krediet per maand.

Ten slotte betaal je 1,5 procent aan aflossing, maar dit kun je ook meteen weer opnemen. Extra aflossen is kosteloos.

Bijzondere aspecten

  • Digitaal aanvragen
  • Flexibel opnemen en terugbetalen
  • Geen nieuwe betaalrekening nodig
  • Leen bij een stabiele bank

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 20.000,-
Maximale lening€ 500.000,-
Rente4,80% - 9,60%

» Bezoek website


> Vraag hier een zakelijk krediet aan bij New10


Wie is New10?

New10 is een dochteronderneming van ABN Amro. Het geleende geld komt volledig van deze bank.

Als je een bedrijf hebt in een van de sectoren financiële dienstverlening, politieke organisaties, scheepvaart, projectontwikkeling, erotiek, drugs en gokken kom je niet in aanmerking voor een lening.