Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij New10 vraag je als ondernemer met een bv zelfstandig een lening aan van maximaal 1 miljoen euro. De aanvraag verloopt vrijwel helemaal digitaal en geautomatiseerd, je hoeft niet naar de bank.

New10 is een start-up van ABN Amro die zakelijk lenen bij een bank simpeler moet maken, met sneller resultaat. Binnen 2 dagen kan het geld op je rekening staan.

Deze lening is bedoeld voor bijvoorbeeld uitbreiding van het bedrijf, nieuwe inventaris, een reclamecampagne of de aankoop van een bedrijfswagen.

Hoe werkt het?

Wat je kunt lenen, bereken je zelf online. New10 stelt enkele vragen voor een korte bedrijfscheck. Documenten uploaden en de aanvraag afronden duurt ook weer 15 minuten.

Antwoord volgt binnen een dag. Als de aanvraag is goedgekeurd, kan er binnen één dag worden uitbetaald.

Elke maand betaal je een vast bedrag aan aflossing terug, plus een vaste rente. De looptijd is maximaal 5 jaar. Eerder of extra aflossen is kosteloos. Wat eenmaal is terugbetaald, kan niet opnieuw worden opgenomen.

Voor wie?

De bv is Nederlands, minimaal vijftien maanden bekend bij de KvK en heeft minstens €50.000 omzet. In het laatste jaar moet er winst zijn gemaakt en er moet een positief eigen vermogen zijn.

Er zijn ook leningen speciaal voor eenmanszaken, vof's en maatschappen. Zij kunnen maximaal €250.000 lenen.

Wat kost het?

New10 vraagt 1% afsluitkosten (maximaal €5.000). De leenrente ligt tussen 3,2% en 9,2%, afhankelijk van de bedrijfssituatie en van de vraag of er voor vaste activa wordt geleend. Zo ja, dan is het rentetarief lager. De online check kost niets.

Bijzondere aspecten

  • Digitaal aanvragen
  • Geen wekenlange behandeling
  • Kies zelf wanneer het leenbedrag wordt overgemaakt

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,-
Rente3,20% - 9,20%

» Bezoek website


> Vraag deze lening hier aan


Wat moet ik verder weten?

* New10 wil gedurende de hele looptijd de bedrijfsresultaten blijven zien.

* Bedrijven in onder meer landbouw, scheepvaart, financiële dienstverlening, gokken en erotiek komen niet in aanmerking voor een lening.