José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen binnen een dag een lening van maximaal 200.000 euro krijgen bij Qeld. Deze Zweedse aanbieder werkt met een vaste prijs per maand. Los je eerder af, dan betaal je minder.

Lenen bij Qeld kan al vanaf 1.000 euro. De looptijd is 6 tot 18 maanden. Een bedrijfslening bij Qeld is dus vooral geschikt voor wie tijdelijk extra kapitaal nodig heeft.

Hoe werkt het?

Vul het online aanvraagformulier in. Qeld vraagt naar een nummer van de Kamer van Koophandel, een e-mailadres en een mobiel telefoonnummer.

Vervolgens vraagt het bedrijf informatie op bij kredietbeoordelaars en bij het BKR. Op basis daarvan doet de geldschieter een offerte via e-mail. 

Wil je de lening afsluiten? Dan hoef je je alleen nog maar elektronisch te identificeren door middel van IDIN. Je krijgt dan dezelfde dag nog je geld. Voorwaarde is dat de ondernemer zelf of iemand anders zich persoonlijk aansprakelijk stelt voor de lening.

Voor wie?

Alle bedrijven met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en met leiding in Nederland kunnen een lening aanvragen. De bestaansduur doet er niet toe. Qeld let vooral op de kwaliteit van het bedrijfsconcept en van de leiding. Betalingsachterstanden hoeven geen beletsel te zijn.

Wat kost het?

Iedere maand los je een deel van de lening af en betaal je een vaste maandelijkse prijs. Qeld spreekt niet van rente, maar van een vast maandbedrag. De prijs verschilt van geval tot geval en blijft de hele looptijd gelijk.

Als je vervroegd aflost, hoef je het bedrag voor de resterende maanden niet meer te betalen.

Bijzondere aspecten

  • Geen verborgen kosten
  • Dezelfde dag nog het geld op je rekening
  • Ieder bedrag tussen €1.000 en €200.000 kun je lenen
  • Geld besparen door eerder aflossen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 1.000,-
Maximale lening€ 200.000,-
Renteop aanvraag

» Bezoek website


> Vraag hier een lening aan bij Qeld


Wie is Qeld?

Qeld Bedrijfsleningen is onderdeel van de Zweedse Qred AB, een financiële instelling die kleine ondernemers een alternatief wil bieden voor een lening bij een grote bank. Het bedrijf staat onder toezicht van de Zweedse financiële toezichthouder.