José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Heeft je onderneming tijdelijk extra geld nodig, dan kan het rekening-courantkrediet van Rabobank een goede oplossing zijn. Je kunt dan voorraden, kantoorinrichting en openstaande rekeningen betalen door rood te staan op je betaalrekening.

Met een rekening-courantkrediet kun je tot een afgesproken bedrag rood staan op je zakelijke betaalrekening.

De bank vraagt meestal zekerheden, waarop ze bij wanbetaling beslag kan leggen. Denk aan een bedrijfspand, voorraden of machines. Eigen geld is niet nodig.

Hoe werkt het?

Voor de online aanvraag heb je jaarcijfers, een investeringsbegroting en de transacties van je betaalrekening(en) nodig. Je hebt ook een persoonlijk videogesprek met een adviseur. Als het rekening courant krediet bij je past, krijg je een offerte. Die moet je ondertekenen om je krediet te kunnen gebruiken.

Voor wie?

Alle ondernemers met een zakelijke rekening bij Rabobank kunnen een krediet aanvragen.

Wat kost het?

Je betaalt een variabele rente van maximaal 12,5 procent over het bedrag dat je hebt opgenomen. De Rabobank bepaalt de rente na het beoordelen van het risico. De looptijd wordt in overleg vastgesteld.

Nadat je de offerte van de bank hebt geaccepteerd, betaal je ook behandelingskosten. Voor een lening tot 100.000 euro bedragen deze standaard 600 euro.

Maar als je de online aanvraagmodule gebruikt en je jaarcijfers geautomatiseerd aanlevert, betaal je maar 350 euro. 

Daarnaast betaal je 0,10 tot 7,70 procent kredietprovisie over de kredietlimiet voor het beschikbaar houden van het bedrag.

Bijzondere aspecten

  • Korting bij online aanvraag en digitale aanlevering van gegevens
  • Persoonlijk gesprek met een adviseur
  • Maximale flexibiliteit
  • Snelle online haalbaarheidsindicatie

> Vraag hier dit krediet aan

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,- (limiet voor online aanvraag)
Rente1,00% - 12,50%

» Bezoek website


> Vraag hier dit krediet aan