José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Met de Zakelijke lening van de Rabobank leen je geld voor bijvoorbeeld nieuwe machines, inventaris, een auto of een pand. Je kunt deze bedrijfslening online aanvragen.

Je geeft na inloggen aan waar je de financiering voor nodig hebt. Rabobank vraagt resultaten van het afgelopen jaar en de transacties van je bankrekening(en). Ook heb je een investeringsbegroting nodig.

Vervolgens voer je een gesprek met een adviseur over de beste oplossing. Dat kan ook een combinatie van een lening, crowdfunding en/of lease zijn.

Kenmerken

De looptijd is afgestemd op de levensduur van het bedrijfsmiddel of het pand. Bij leningen tot een miljoen euro betaal je een vaste rente. Bij hogere bedragen kun je kiezen voor een vaste of een variabele rente. Je betaalt de rente maandelijks samen met een vast bedrag aan aflossing. Extra aflossen mag jaarlijks tot 5%. Bij het variabele tarief Variabel Plus mag je ieder moment zoveel aflossen als je wilt. 

Voorwaarden

Je mag het geld alleen gebruiken voor het financieringsdoel dat je hebt afgesproken. De bank kan hiervoor om nota’s vragen. Verder heb je een zakelijke Rabo Wereldpas nodig en Rabo Internetbankieren.

Wat kost het?

De vaste rente bedraagt tussen de 2 en 10%. Variabele rente varieert van 1,50 tot 11,00%. Hierbij mag je onbeperkt extra aflossen. De hoogte van de rente hangt onder andere af van het risico en de looptijd. Het minimale aflosbedrag is altijd €300.

Verder betaal je behandelingskosten die variëren van €350 voor een lening van maximaal €100.000, tot €2.000 voor een lening tussen €500.000 en €1.000.000.

Een voorwaarde is dat je jaarcijfers aanlevert via de standaard SBR en voorwerk doet via de online aanvraagmodule. Doe je dat niet, dan pakken de kosten €250 hoger uit. 

Bijzondere aspecten

  • Persoonlijk gesprek na aanvraag
  • Keuze tussen vaste en variabele rente bij een lening boven een miljoen euro
  • Ook alternatieve financieringsvormen mogelijk, zoals lease en crowdfunding.

Door Redactie Bankenvergelijking

> Zakelijke lening Rabobank aanvragen

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,- (limiet voor online aanvraag)
Rente1,50% - 11,00%

» Bezoek website


> Zakelijke lening Rabobank aanvragen