Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Ondernemers die snel extra geld nodig hebben, kunnen bij Swishfund een kortlopende lening aanvragen. Het belangrijkste criterium is een omzet van ten minste 50.000 euro in het afgelopen jaar. De aflossing wordt automatisch van de omzet ingehouden.

Hoe werkt het?

De aanvraag voor een lening verloopt bij Swishfund volledig online. Daarvoor heb je de af- en bijschrijvingen van je bankrekening nodig. De beoordeling duurt maximaal een werkdag. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, kun je het bedrag binnen een dag op je rekening verwachten.

Vervolgens betaal je dagelijks een percentage van de omzet automatisch terug, bijvoorbeeld via je pinapparaat. Je mag ook extra aflossen. Na drie tot 24 maanden moet de volledige lening zijn terugbetaald.

Voor wie?

Bedrijven die minimaal één jaar actief zijn en een jaaromzet halen van ten minste 50.000 euro kunnen in aanmerking komen voor een lening. Een bedrijfsplan is niet nodig.

Wat kost het?

De rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent en van de beoordeling van het risico door Swishfund. Rentepercentages beginnen bij 1,0 procent per maand. Ook betaal je een afsluitvergoeding, die afhankelijk is van de hoogte van de lening.

Bijzondere aspecten

  • Aflossing staat in verhouding tot de omzet
  • Geen bedrijfsplan nodig
  • Automatisch terugbetalen
  • Kosteloos extra aflossen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 3.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,-
Rentevanaf 1,0% per maand

» Bezoek website


> Vraag hier een lening aan bij Swishfund


Wie is Swishfund?

Swishfund is opgericht in 2016 en is gevestigd in Amsterdam.