bankenvergelijking.nl
HomeZakelijk Zakelijk Sparen
Onderstaande zakelijke spaarrekeningen zijn te combineren met iedere zakelijke rekening, tenzij anders aangegeven. U kunt zo'n spaarrekening in enkele minuten online openen.
 

Vergelijk zakelijke spaarrekeningen

0,11%

Spaarrente

Een basisrente plus bonusrente. Vereist wel Knab Zakelijk (5 euro maandelijks). Compleet zakelijk betaal- en spaarpakket.

0,10%

Spaarrente

Flexibel zakelijk sparen bij een degelijke Nederlandse bank. Een zakelijke betaalrekening bij SNS is niet vereist.

0,10%

Spaarrente

Spaarrekening bij het zakelijk pakket van Knab (5 euro per maand). Flexibel zonder verdere voorwaarden.

0,05%

Spaarrente

Goede rente zonder voorwaarden en te combineren met elke zakelijke rekening. Openen kan in enkele minuten.


Voordelen van zakelijk sparen

Als u een kleine ondernemer bent, biedt zakelijk sparen u een extra buffer voor uw bedrijf. U kunt een tegoed opbouwen om een grote investering in machines of vastgoed mogelijk te maken.

Daarnaast betaalt u alleen belasting over de ontvangen rente. Bij een lage rentestand pakt dat beter uit dan wanneer u spaart op een privéspaarrekening. Een zakelijke spaarrekening is bovendien verstandig om uw zakelijke vermogen te scheiden van uw persoonlijke vermogen.

Nadelen van zakelijk sparen

Zakelijke spaarrekeningen bieden een relatief lage rente. Meestal geldt boven een saldo van een miljoen euro een aanzienlijk lagere rente.

Hoe veilig is zakelijk sparen?

Voor een zakelijke spaarrekening geldt ook het Nederlands garantiestelsel tot €100.000. Maar wel alleen voor kleine ondernemers.

U bent een kleine ondernemer als u een verkorte balans mag indienen. Dit kan als uw omzet en winst onder enkele miljoenen euro's per jaar ligt. Voor grote ondernemingen geldt het garantiestelsel dus niet.

Over online zakelijk sparen

Een zakelijke internetspaarrekening biedt de mogelijkheid om tegen een relatief hoge rente online te sparen. Traditioneel is de rente van een zakelijke spaarrekening bij de huisbank relatief laag.

Een ander voordeel van een internetspaarrekening is het relatieve gemak. U kunt de rekening vaak in 3 minuten openen, en het beheer is 100% online. Daarnaast mag u zelf de tegenrekening kiezen.

 

Zakelijk of privé sparen?

Als u zakelijk spaart, moet u belasting betalen over de ontvangen rente, tegen uw hoogste inkomenstarief.

Als u privé spaart, dan betaalt u 1,2% over het saldo dat boven de belastingvrije voet uitkomt. Hebt u weinig spaargeld, dan is privé sparen bijna altijd rendabeler.

Welke vorm van sparen voor u het meeste oplevert, hangt dus af van uw persoonlijke situatie. Het omslagpunt ligt op 2,4% als u 52% belasting betaalt en 3,2% als u 38% belasting betaalt.

Zakelijk sparen is vooral interessant als de rente relatief laag is.