bankenvergelijking.nl
HomeZakelijk Zakelijk Sparen

Onderstaande zakelijke spaarrekeningen zijn te combineren met iedere zakelijke rekening, tenzij anders aangegeven. Je kunt zo'n spaarrekening in enkele minuten online openen.
 

Vergelijk zakelijke spaarrekeningen

0,04%

Spaarrente

Een basisrente plus bonusrente. Vereist wel Knab Zakelijk (5 euro maandelijks). Compleet zakelijk betaal- en spaarpakket.

0,03%

Spaarrente

Spaarrekening bij het zakelijk pakket van Knab (5 euro per maand). Flexibel zonder verdere voorwaarden.

0,02%

Spaarrente

Flexibel zakelijk sparen bij een degelijke Nederlandse bank. Een zakelijke betaalrekening bij SNS is niet vereist.

0,01%

Spaarrente

Duurzaam sparen zonder beperkende voorwaarden. Zelfs een betaalrekening bij ASN is niet nodig.


Voordelen van zakelijk sparen

Als je een kleine ondernemer bent, biedt zakelijk sparen je een extra buffer voor je bedrijf. Je bouwt een tegoed op om een grote investering in machines of vastgoed mogelijk te maken.

Daarnaast betaal je alleen belasting over de ontvangen rente. Bij een lage rentestand pakt dat beter uit dan wanneer je spaart op een privéspaarrekening. Een zakelijke spaarrekening is bovendien verstandig om je zakelijke vermogen te scheiden van je persoonlijke vermogen.

Nadelen van zakelijk sparen

Zakelijke spaarrekeningen bieden een relatief lage rente. Meestal geldt boven een saldo van een miljoen euro een aanzienlijk lagere rente.

Hoe veilig is zakelijk sparen?

Voor een zakelijke spaarrekening geldt ook het Nederlands garantiestelsel tot €100.000. Maar wel alleen voor kleine ondernemers.

Je bent een kleine ondernemer als je een verkorte balans mag indienen. Dit kan als je omzet en winst onder enkele miljoenen euro's per jaar ligt. Voor grote ondernemingen geldt het garantiestelsel dus niet.

Over online zakelijk sparen

Een zakelijke internetspaarrekening biedt de mogelijkheid om tegen een iets hogere rente online te sparen. Traditioneel is de rente van een zakelijke spaarrekening bij de huisbank laag.

Een ander voordeel van een internetspaarrekening is het relatieve gemak. Je kunt de rekening vaak in 3 minuten openen, en het beheer is 100% online. Daarnaast mag je zelf de tegenrekening kiezen.

Zakelijk of privé sparen?

Als je zakelijk spaart, moet je belasting betalen over de ontvangen rente, tegen je hoogste inkomenstarief.

Als je privé spaart, dan betaal je vermogensheffing over het saldo dat boven de belastingvrije voet uitkomt. Heb je weinig spaargeld, dan is privé sparen bijna altijd rendabeler.

Welke vorm van sparen voor jou het meeste oplevert, hangt dus af van je persoonlijke situatie. Laat dit uitrekenen door een adviseur.

Zakelijk sparen is vooral interessant als de rente relatief laag is.