bankenvergelijking.nl
HomeZakelijk Zakelijk Deposito

Deze depositorekeningen kun je eenvoudig online openen als je al een zakelijke rekening hebt. Klik op Meer info voor een beschrijving van de mogelijkheden.

ABN Amro publiceert geen rentes voor zijn product. Deze moet je zelf opvragen bij de bank. Bij ING kun je geen zakelijk deposito meer openen.

Vergelijk zakelijke spaardeposito's

0,15%

Spaarrente

Spaar tot een zelf te bepalen dag, tussen 1 maand en maximaal 6 jaar. Een zakelijke betaalrekening van Knab is nodig, inleggen kan vanaf €1.000. 

-

Spaarrente

Minimaal €50.000 inleggen voor een looptijd van 1 maand tot maximaal 10 jaar. Rente is ook afhankelijk van het bedrag. Zakelijke betaalrekening bij ABN Amro nodig.

-

Spaarrente

Leg eenmalig minstens €10.000 in voor een vaste looptijd vanaf 1 maand tot 20 jaar. Een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank is vereist.


Voor wie is zakelijk depositosparen?

Je zou een zakelijk deposito kunnen overwegen als je je geld voor langere tijd kunt missen en op zoek bent naar een hogere rente. In principe kun je niet aan je geld komen. Opnemen kan alleen tegen betaling van een boete, of in enkele uitzonderingsgevallen.

De rente over je deposito wordt belast als opbrengst, net als bij een gewone zakelijke spaarrekening. Als directeur-eigenaar van een onderneming is het de afweging om privé te sparen (met vermogensbelasting) of zakelijk (met winstbelasting).

De belastingdienst kan bepalen dat je spaargeld onnodige liquiditeit is, als je geen duidelijk spaardoel hebt voor bijvoorbeeld een investering of de aankoop van een pand. In dat geval kan toch vermogensrendementsheffing worden opgelegd.

Is een zakelijk deposito veilig?

Tot €100.000 is je geld gedekt bij kleine ondernemingen met verkorte balans. Maar de hoogte van deze dekking kan misschien worden gewijzigd over een paar jaar, en wellicht tijdens de looptijd van je deposito. Houd dit dus in je achterhoofd.

Voordelen zakelijk depositosparen

Een deposito biedt de mogelijkheid om meer inkomsten uit je zakelijke spaartegoeden te halen. Omdat je geld voor langere tijd wordt vastgezet, loop je geen risico op een lagere spaarrente.

Prettig is ook dat je binnen enkele minuten online een deposito kunt openen, het is niet omslachtig.

Nadelen zakelijk depositosparen

Een nadeel is dat je niet bij je spaargeld kunt, op enkele uitzonderingen na. Bijvoorbeeld bij overlijden en soms alleen tegen betaling van een boeterente.

Een andere beperking is dat er maar weinig zakelijke deposito's zijn om uit te kiezen. Ook moet je meestal eenmalig inleggen. Geld bijstorten kan niet, daarvoor moet je weer een nieuwe depositorekening openen.

Tot slot leveren korte looptijden vaak niet veel op.

Heb je opmerkingen?

Meld het aan de redactie!