bankenvergelijking.nl
HomeZakelijk Zakelijk Deposito

Deze depositorekeningen kunt u eenvoudig online openen als u al een zakelijke rekening hebt.

Kies uw looptijd:

Vergelijk zakelijke spaardeposito's

0,95%

Spaarrente

Spaar tot een zelf te bepalen dag, tussen 1 maand en maximaal 6 jaar. Een zakelijke betaalrekening van Knab is nodig, inleggen kan vanaf €1.000. 

0,60%

Spaarrente

Minimaal €50.000 inleggen voor een looptijd van 1 maand tot maximaal 10 jaar. Rente is ook afhankelijk van het bedrag. Zakelijke betaalrekening bij ABN Amro nodig.

0,40%

Spaarrente

Leg eenmalig minstens €10.000 in voor een vaste looptijd vanaf 1 maand tot 20 jaar. Een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank is vereist.

 

Spaarrente

Alleen 5 of 10 jaar vastzetten is mogelijk. De minimuminleg is redelijk hoog, de rente relatief laag. Zakelijke betaalrekening bij ING nodig.

 

Spaarrente

Zet uw geld 2 jaar vast, deze rekening heeft één looptijd. Het minimum-inlegbedrag is zeer laag: €500. Tussentijds opnemen kan zonder kosten.


Voor wie is zakelijk depositosparen?

U kunt een zakelijk deposito overwegen als u uw geld voor langere tijd kunt missen en een hoge spaarrente wilt. U kunt in principe niet aan uw geld komen. Opnemen kan alleen tegen betaling van een boete, of in enkele uitzonderingsgevallen.

De rente over uw deposito wordt belast als opbrengst, net als bij een gewone zakelijke spaarrekening. Als directeur-eigenaar van een onderneming is het de afweging om privé te sparen (met vermogensbelasting) of zakelijk (met winstbelasting).

De belastingdienst kan bepalen dat uw spaargeld onnodige liquiditeit is, als u geen duidelijk spaardoel heeft voor bijvoorbeeld een investering of de aankoop van een pand. In dat geval kan toch vermogensrendementsheffing worden opgelegd.

Is een zakelijk deposito veilig?

Tot €100.000 is uw geld gedekt bij kleine ondernemingen met verkorte balans. Maar de hoogte van deze dekking kan misschien worden gewijzigd over een paar jaar, en wellicht tijdens de looptijd van uw deposito. Houd dit dus in uw achterhoofd.

Voordelen zakelijk depositosparen

Een deposito biedt de mogelijkheid om meer inkomsten uit uw zakelijke spaartegoeden te halen. Omdat uw geld voor langere tijd wordt vastgezet, loopt u geen risico op een lagere spaarrente.

Prettig is ook dat u binnen enkele minuten online een deposito kunt openen, het is niet omslachtig.

Nadelen zakelijk depositosparen

Een nadeel is dat u niet bij uw spaargeld kunt, op enkele uitzonderingen na. Bijvoorbeeld bij overlijden en soms alleen tegen betaling van een boeterente.

Een andere beperking is dat er maar weinig zakelijke deposito's zijn om uit te kiezen. Ook moet u meestal eenmalig inleggen. Geld bijstorten kan niet, daarvoor moet u weer een nieuwe depositorekening openen.

Tot slot leveren korte looptijden vaak niet veel op.

Hebt u vragen?

Stel ons uw vraag!