José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Capitalbox verstrekt leningen aan het midden- en kleinbedrijf zonder onderpand. De aanvraagprocedure neemt weinig tijd in beslag.

Toekenning van de lening duurt maximaal twee dagen na ontvangst van alle gegevens.

Je betaalt de lening terug in 1 tot 24 maandelijkse termijnen. Daarbij kies je zelf de terugbetaaldatum in de eerste maand. Eerder aflossen mag altijd, zonder kosten.

Hoe werkt het?

De aanvraag verloopt volledig online. Je uploadt een foto van een ID-bewijs plus een selfie waarop je het ID-bewijs laat zien. 

Verder moet je bankafschriften van de afgelopen drie maanden opsturen en soms ook extra cijfers, zoals de (concept)jaarrekening, de balans en/of de winst- en verliesrekening.

Je ontvangt dan een offerte, waarop je ja of nee kunt zeggen. Ga je akkoord, dan ontvang je het geld binnen een dag op je rekening. Na dertig dagen begin je met terugbetalen.

Voor wie?

Capitalbox leent alleen geld uit aan bedrijven die minimaal een jaar actief zijn en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. De jaaromzet moet minimaal 50.000 euro bedragen. Eigenaren en aandeelhouders moeten in Nederland wonen. De aanvrager staat persoonlijk garant voor de lening.

Wat kost het?

De maandrente bedraagt 0,5 tot 3,5 procent, afhankelijk van het risicoprofiel. Je betaalt maandelijks een vast bedrag terug. Daarnaast betaal je 2,95 procent van het geleende bedrag als opstartkosten.

Bijzondere aspecten

  • Online aanvraag
  • Geen BKR-controle noch -registratie
  • Terugbetalen in 24 maanden
  • Gratis vervroegd aflossen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 1.000,-
Maximale lening€ 350.000,-
Rente0,50% - 3,50% per maand

» Bezoek website


> Vraag hier een lening aan bij Capitalbox


Wie is Capitalbox?

Capitalbox (voorheen B2businesslening.nl) is een onderdeel van Ferratum Groep, een beursgenoteerde financieringsinstelling die actief is in ruim 25 landen. Ferratum heeft kantoren in Stockholm, Helsinki, Vilnius, Kopenhagen en Liverpool.