José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

PIN Voorschot is een lening die je binnen drie tot twaalf maanden terugbetaalt met je pinomzet. Je kunt de lening dus beschouwen als een voorschot op de betalingen die je de komende maanden gaat ontvangen.

Als ondernemer kun je zo bijvoorbeeld nieuwe voorraad kopen of apparatuur vervangen.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan met een kort bericht, dat kan zelfs via Whatsapp. Vervolgens moet je een digitaal bestand met je banktransacties opsturen.

Bij een positieve beoordeling komt een accountmanager bij je langs om de aanvraag af te maken. Als een lening inderdaad bij je situatie past, krijg je het bedrag vier dagen later op je rekening.

Aflossen gaat automatisch. Je geeft daarvoor toestemming om gedurende drie tot twaalf maanden dagelijks een vast percentage van je pinomzet te laten inhouden, bijvoorbeeld 15 procent. Dat gaat door totdat het bedrag van de lening plus de verschuldigde vergoeding volledig zijn betaald.

Mocht je in een periode van twee weken een week lang minder dan 80 procent van je geschatte of historische omzet draaien, dan moet je op een andere manier (bij)betalen.

Voor wie?

Deze financiering is geschikt voor (startende) mkb-ondernemers die betalingen ontvangen via hun pinapparaat.

Een voorwaarde is dat de betalingsverwerker meewerkt aan de splitsing van de omzet, zodat een deel rechtstreeks kan worden overgemaakt naar de financieringsinstelling.

Wat kost het?

Je betaalt een all-inpremie tussen de 1,75 en 2,5 procent per maand. Daar komen geen andere kosten bij.

Duurt het aflossen een maand langer, dan betaal je toch niet meer dan in het begin was afgesproken. Eerder aflossen mag altijd. Als je bijvoorbeeld een maand eerder aflost, krijg je de premie voor die maand terug.

Bijzondere aspecten

  • Persoonlijke begeleiding
  • Flexibel aflossen
  • Korting bij eerder aflossen
  • Geschikt voor ondernemers die een jaar bestaan

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 2.000,-
Maximale lening€ 100.000,-
Rente1,75% - 2,50% per maand

» Bezoek website


> Vraag de financiering hier aan


Wat moet ik verder weten?

De financier achter PIN Voorschot is European Merchant Finance B.V. (EMF). Dit bedrijf is opgericht in 2015 en gevestigd in Naarden.