José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Heb je een goedlopende mkb-onderneming en heb je 250.000 euro of meer nodig? Dan kun je buiten je bank om een aanvraag doen voor een zakelijke lening bij Voor de groei.

Je kunt de lening gebruiken als werkkapitaal, maar ook als herfinanciering, overbruggingskrediet of voor de financiering van overname, groei of vastgoed. 

Hoe werkt het?

Na een eerste telefonische screening lever je de gevraagde cijfers aan. De geldgever beoordeelt de winstgevendheid, de vermogenspositie en de cashflow. Er is ook aandacht voor je kwaliteiten als ondernemer, het verdienmodel en het businessplan, meestal in een persoonlijk gesprek.

Na deze analyse hoor je binnen een paar dagen of de financiering doorgaat en tegen welke voorwaarden. Voor de groei deelt de lening in een bepaalde risicoklasse in, met een bijbehorend rentepercentage.

Voor wie?

Om in aanmerking te komen voor financiering van Voor de groei moet je bedrijf minimaal twee jaar bestaan, in Nederland gevestigd en financieel gezond zijn. Ook moet je minimaal 250.000 euro willen lenen.

Wat kost het?

Bij het aangaan van de lening betaal je een vergoeding van 1,5 procent. Verder ga je maandelijks rente betalen plus 0,1 procent administratiekosten over het resterende leenbedrag. De genoemde kosten zijn exclusief btw.

Als je een betaling mist, moet je na drie dagen een boete betalen van 1.000 euro.

Bijzondere aspecten

  • Persoonlijke aandacht
  • Geen kosten als lening niet doorgaat
  • Periodieke analyses gedurende de looptijd
  • Flexibel aflossen mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 250.000,-
Maximale lening-
Rente6,0% - 10,0%

» Bezoek website


> Vraag hier een lening aan bij Voor de groei


Wie is Voor de groei?

Voor de groei verstrekt leningen vanuit twee Fresh Funds. Achter deze fondsen staan OHV Vermogensbeheer en De Goudse Verzekeringen. Ook particuliere en zakelijke beleggers kunnen investeren in deze fondsen.