José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

N26 Business Metal is een betaalrekening voor zzp'ers waarmee je 0,5 procent teruggestort krijgt van alle betalingen die je doet met de bijhorende Mastercard-debitcard. Ook een telefoonverzekering en een paar verzekeringen voor op reis zijn bij de prijs inbegrepen.

Ga je voor zaken op reis buiten de eurozone, dan betaal je niets voor vreemd geld pinnen, ook geen wisselkoersopslag.

Wat kost het?

Naast de maandelijkse 16,90 euro zijn er nauwelijks kosten. De Mastercard – in een stijlvolle metalen uitvoering – krijg je standaard thuisgestuurd. Een extra Mastercard kost 10 euro.

Contant euro’s pinnen met de Mastercard is 8 keer per maand gratis, daarna kost het 2 euro per keer. Een vreemde muntsoort pinnen is altijd gratis (afgezien van de eventuele kosten van de buitenlandse pinautomaat).

De verzekeringen

Als je onderweg medische problemen krijgt, kun je een beroep doen op de verzekering die aan je account is gekoppeld. Zo nodig worden ook reddingsacties tijdens wintersport en repatriëringskosten vergoed. Verder is er een dekking van maximaal 2.000 euro voor schade aan en diefstal van je telefoon. Voor deze vergoedingen maakt het niet uit of je de rekening met N26 hebt betaald.

Je kunt ook aanspraak maken op vergoedingen als je vlucht of je bagage vertraagd is. Ook is er dekking voor gehuurde vervoermiddelen.

Beperkingen

N26 Business Metal is bedoeld voor zzp’ers die onder hun eigen naam werken. Je kunt geen bedrijfsnaam opgeven. Ook kun je geen zakelijke rekening openen als je al een persoonlijke rekening hebt bij N26. 

Bijzondere aspecten

  • Kies zelf je pincode
  • Kies uit 3 metallic kleuren voor je Mastercard
  • Diverse dekkingen voor op reis
  • Open tot 10 subaccounts, die je kunt delen met andere N26-klanten

> Open hier N26 Business Metal

Belangrijkste kosten
(tarieven per 1 januari 2024)


Jaarlijkse kosten rekening€ 202,80
Bankpas€ 0,- (debit-Mastercard)
Internetbankieren€ 0,-
Tweede betaalpas€ 10,-
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Bijschrijving€ 0,-
Afschrijving€ 0,-
Pinbetaling in eurogebied€ 0,00
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag0,00 %
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Boekhoudkoppeling mogelijk?Nee
DepositogarantieDuits

» Bezoek website


> Open hier N26 Business Metal


Wat zit er standaard in dit pakket?

Zakelijke betaalrekening, betaalapp, zakelijke debit-Mastercard (betalen zonder koersopslag), telefoonverzekering, verzekeringen voor op reis, 0,5 procent cashback.

Voor wie geschikt?

Uitsluitend freelancers (natuurlijke personen), geen handelaren toegestaan. Maximaal één rekeninghouder.

Wat moet ik verder weten?

N26 is een Duitse onlinebank. Je tegoeden vallen daarom onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dit beschermt je saldo tot 100.000 euro, net als het Nederlandse garantiestelsel.

Voor het openen en gebruiken van bankrekeningen van N26 heb je een smartphone nodig. Je kunt wel bankieren op de computer, maar voor geld overmaken moet je je smartphone bij de hand houden.