José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Ga je als zzp'er vaak voor zaken naar het buitenland, dan heeft de mobiele zakelijke betaalrekening N26 Business You veel voordelen. Je betaalt niets voor vreemd geld pinnen en je krijgt er een paar handige verzekeringen bij voor op reis.

Net als met de gratis variant N26 Business betaal je met N26 Business You geen wisselkoersopslag voor vreemde valuta. Ook krijg je 0,1 procent teruggestort van alle betalingen die je doet met de bijhorende Mastercard-debitcard.

Wat kost het?

Naast de maandelijkse 9,90 euro zijn er nauwelijks kosten. De Mastercard krijg je standaard thuisgestuurd. Een extra Mastercard kost 10 euro.

Contant euro’s pinnen met de Mastercard is 5 keer per maand gratis, daarna kost het 2 euro per keer. Een vreemde muntsoort pinnen is met de Mastercard altijd gratis (afgezien van de eventuele kosten van de buitenlandse pinautomaat).

De verzekeringen

Als je onderweg medische problemen krijgt, kun je een beroep doen op de verzekering die aan je account is gekoppeld. Zo nodig worden ook repatriëringskosten vergoed. Verder is er dekking voor reddingsacties tijdens de wintersport, ook als je de reis niet met je N26-account hebt betaald.

Je kunt ook aanspraak maken op vergoedingen als je vlucht meer dan 2 uur of je bagage meer dan 4 uur vertraagd is. Ook is er dekking voor het eigen risico van de verzekering van gehuurde vervoermiddelen.

Beperkingen

N26 Business You is bedoeld voor zzp’ers die onder hun eigen naam werken. Je kunt geen bedrijfsnaam opgeven en je kunt ook geen zakelijke rekening openen als je al een persoonlijke rekening hebt bij N26. 

Bijzondere aspecten

  • Kies zelf je pincode
  • Kies uit 5 kleuren voor je Mastercard
  • Ruime dekkingen voor op reis
  • Open tot 10 subaccounts, die je kunt delen met andere N26-klanten

> Ontdek meer over N26 Business You

Belangrijkste kosten
(tarieven per 1 januari 2024)


Jaarlijkse kosten rekening€ 118,80
Bankpas€ 0,- (debit-Mastercard)
Internetbankieren€ 0,-
Tweede betaalpas€ 10,-
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Bijschrijving€ 0,-
Afschrijving€ 0,-
Pinbetaling in eurogebied€ 0,00
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00
Wisselkoersopslag0,00 %
Rente positief saldo2,80 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Boekhoudkoppeling mogelijk?Nee
DepositogarantieDuits

» Bezoek website


> Ontdek meer over N26 Business You


Wat zit er standaard in dit pakket?

Zakelijke betaalrekening, betaalapp, zakelijke debit-Mastercard (betalen zonder koersopslag).

Voor wie geschikt?

Uitsluitend freelancers (natuurlijke personen), geen handelaren toegestaan. Maximaal één rekeninghouder.

Wat moet ik verder weten?

N26 is een Duitse onlinebank. Je tegoeden vallen daarom onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dit beschermt je saldo tot 100.000 euro, net als het Nederlandse garantiestelsel.

Voor het openen en gebruiken van bankrekeningen van N26 heb je een recente smartphone nodig. Je kunt wel bankieren op de computer, maar voor geld overmaken moet je je smartphone bij de hand houden.