Transferwise heeft ook een gratis digitale bankrekening voor bedrijven en stichtingen. Extra voordeel is dat je de rekening ook kunt openen in een andere muntsoort. Betalen in vreemde valuta kan tegen lage kosten.

Een debit-Mastercard krijgt je er gratis bij. Hiermee betaal je zonder kosten in de muntsoort(en) die je op je rekening hebt. Per maand kun je ruim 200 euro contant geld pinnen, daarboven betaal je 2 procent.

Transferwise voor bedrijven is vooral handig als je internationaal zakendoet. Je kunt de rekening openen in euro’s, maar ook Britse ponden, Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse dollars en Poolse zloty. Je kunt ruim 40 vreemde valuta ontvangen en aanhouden en betalingen doen naar meer dan 70 landen.

Je mag zelf een medewerker toevoegen als gebruiker van de rekening. Deze persoon kan meekijken op de rekening. In de toekomst wordt het ook mogelijk om iemand toe te voegen die betalingen kan doen.

Als je meer bedrijven hebt, is het mogelijk om voor ieder bedrijf een account te openen. Meer accounts voor één bedrijf kan niet. Je mag wel een persoonlijk account combineren met een bedrijfsaccount.

Wat kost het?

De betaalrekening zelf is gratis en ook geld ontvangen in de muntsoort van je betaalrekening kost niets.

Alleen voor geld wisselen betaal je een vergoeding, die meestal minder dan 1 procent is. Een betaling in euro's kost minimaal 63 cent. De exacte kosten hangen af van de betaalmethode die je kiest: de snelste of de goedkoopste.

Bijzondere aspecten

  • Gratis online rekening (Engelstalig) 
  • Geld wisselen tegen lage kosten
  • Batchbetalingen in verschillende muntsoorten
  • Werkt makkelijk samen met zakelijke software

Belangrijkste kosten
(tarieven per 1 juni 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Bankpas€ 0,-
Internetbankieren€ 0,-
Tweede betaalpas- (niet mogelijk)
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Bijschrijving€ 0,-
Afschrijving€ 0,65
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Pinbetaling in eurogebied€0,-
Pinbetaling buiten eurogebied€0,-
Wisselkoersopslag0,33 % - 3,56 %
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Boekhoudkoppeling mogelijk?Ja
DepositogarantieGeen

» Bezoek website


> Open hier Transferwise voor Bedrijven


Wat moet ik verder weten?

Transferwise valt niet onder het depositogarantiestelsel omdat het geen bank is, maar een uitgever van elektronisch geld met een vergunning van de FCA, de Britse tegenhanger van de AFM. Geld van rekeninghouders wordt gescheiden bewaard, zodat het veilig is bij een eventueel faillissement.

Transferwise heeft een Europees kantoor in Brussel.

Wat zit er standaard in dit pakket?

Zakelijke rekening, debitcard, internet- en mobiel bankieren.

Voor wie geschikt?

Transferwise voor bedrijven is geschikt voor praktisch alle bedrijven, zoals eenmanszaken (zzp'ers), vennootschappen en maatschappen. Stichtingen en liefdadigheidsinstellingen in de eurozone worden ook toegelaten. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is een vereiste.