José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Transferwise biedt een gratis digitale betaalrekening waarop je vreemde valuta kunt ontvangen en overmaken tegen een gunstige wisselkoers. Bovendien krijg je een gratis debit-Mastercard waarmee je in winkels en restaurants kunt betalen.

De rekening is geschikt voor het ontvangen van meer dan 40 muntsoorten en je kunt er in meer dan 50 muntsoorten mee betalen.

Naast een betaalrekening in euro’s biedt Transferwise een gratis Britse, Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse rekening aan. Rekeninghouders in die landen kunnen geld naar je overmaken alsof je ook in dat land woont.

Hoe werkt het?

Transferwise is volledig Engelstalig. Je maakt eerst een account aan met je e-mailadres en een wachtwoord. Daarmee kun je online vreemde valuta overmaken naar anderen.

Wil je zelf ook geld kunnen ontvangen, dan heb je een betaalrekening nodig, Transferwise borderless in het Engels. Daarvoor moet je een legitimatiebewijs en een bewijs van je adres uploaden. Na twee werkdagen kun je de betaalrekening gebruiken.

Wat kost het?

Een account bij Transferwise is gratis, evenals vijf buitenlandse betaalrekeningen. Betalingen ontvangen in de muntsoorten van deze vijf rekeningen is eveneens kosteloos.

De kosten voor geld wisselen zijn gebaseerd op de gemiddelde wisselkoers van banken onderling. Daarbovenop komt een vergoeding van 0,24 tot 3,69 procent. (*)

Geld overmaken naar een ander Transferwise-account is gratis. Een overschrijving naar een andere bankrekening kost een vast bedrag. In euro’s is dat 63 cent. Als je deze muntsoort niet op je rekening hebt, betaal je ook de kosten voor het wisselen.

Geld uit de muur halen is gratis tot een bedrag van circa 220 euro. Daarboven betaal je 2 procent.

Voor betalen met de debitcard buiten de eurozone betaal je geen transactiekosten. Heb je de muntsoort niet op je rekening staan, dan zorgt Transferwise ervoor dat je wisselt met de muntsoort waarvoor de laagste wisselkoers geldt.

Bijzondere aspecten

  • Lage tarieven voor geld wisselen
  • Betaalrekeningen in vijf verschillende valuta
  • Geld ontvangen in meer dan 40 valuta
  • Geld overmaken in meer dan 50 valuta
  • Ook automatische incasso mogelijk

- Waardering klantenservice: 7,1

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 april 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Tweede betaalpas- (niet mogelijk)
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,-
Wisselkoersopslag0,24 % - 3,69 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeNee
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier een Transferwise Grenzeloos Betaalrekening


Wat moet ik verder weten?

Transferwise is geen bank maar een Britse instelling voor elektronisch geld. Het depositogarantiestelsel is daarom niet van toepassing.

Toch sta je bij een faillissement niet met lege handen, omdat je geld apart wordt bewaard. De Britse financiële waakhond FCA ziet hierop toe.

Brexit heeft geen invloed op het gebruik van Transferwise. Europese klanten worden bediend vanuit een kantoor in Brussel.

* De actuele kosten vind je op de website van Transferwise.