José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Lendahand Crowdfunding Beleggenvergelijking.nl

aanvragen


Lendahand


Via Lendahand kun je geld uitlenen aan bedrijven in ontwikkelingslanden. Die kunnen daarmee personeel aannemen en hun omzet vergroten. Het rendement ligt gemiddeld tussen de 2 en 7 procent.

Lendahand steunt groeiende bedrijven in onder andere Colombia, Mozambique en Indonesië. De projecten vergroten de werkgelegenheid en verhogen soms ook de levensstandaard, bijvoorbeeld door toiletten te bouwen en zonnepanelen te installeren.

Als investeerder kun je zelf een project uitkiezen dat je aanspreekt. Looptijden variëren van 6 tot 48 maanden.

Wat kost het?

Beginnen met investeren kost niets en kan al vanaf 50 euro. Vervolgens krijg je iedere zes maanden een gedeeltelijke terugbetaling met rente.

Wat zijn de risico’s?

Het risico bestaat dat een bedrijf het geleende geld niet kan terugbetalen. In totaal gebeurde dat met 1,31% van het uitgeleende geld.

Om het risico te beperken werkt Lendahand samen met financieringsinstellingen ter plekke. Deze lokale partners dekken het risico op valutaschommelingen en op wanbetaling af. Van investeringen via zo'n lokale partner is het rendement lager.

Bijzondere aspecten

  • Maatschappelijk bewust investeren
  • Laag minimumbedrag van 50 euro
  • Beperkt risico
  • Ontvang halfjaarlijks aflossing met rente
  • Winnaar Gouden Stier 2020: beste crowdfundingplatform

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin met investeren via Lendahand

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-vergunning én ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
Minimale inleg€ 10,-

» Bezoek website


> Begin met investeren via Lendahand


Wie is Lendahand?

Lendahand bestaat sinds maart 2013.

Lendahand heeft een AFM-vergunning als beleggingsonderneming. De aangeboden projecten hoeven geen prospectus te overleggen die volgens de maatstaven van de AFM is opgesteld.