bankenvergelijking.nl
HomeBeleggen Duurzaam Beleggen

Deze beleggingsrekeningen en vermogensbeheerders zijn volledig duurzaam. Je geld gaat naar fondsen die niet-duurzame bedrijven en sectoren uitsluiten.

Duurzaam beleggen - onze selectie

ASN Optimaalbeleggen
ASN Beleggingsrekening: niet alleen rendement voor jezelf maar ook voor onze leefomgeving. Je kiest zelf uit duurzame fondsen van de ASN Bank.
beheerkosten: 
0,30 %
beginnen met: 
€ 1,-
Peaks - Beleggen met wisselgeld
Peaks: het kleingeld dat je belegt bij Peaks gaat naar uitsluitend duurzame indexfondsen.
beheerkosten: 
0,50 %
beginnen met: 
€ 1,-
Robeco One Duurzaam
Robeco One Duurzaam: laat je vermogen duurzaam beleggen door Robeco en maak kans op een goed rendement.
 
beheerkosten: 
0,56 %
beginnen met: 
€ 50,-
ASN Doelbeleggen
ASN Doelbeleggen: duurzaam beleggen met een doel. Kies een mixfonds met een laag, gemiddeld of hoog risico. Flexibele inleg mogelijk.
beheerkosten: 
0,30 %
beginnen met: 
€ 1,-
Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam
Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam: beleg in een schonere wereld én met belastingvoordeel. Beleg na de eerste inleg naar keuze maandelijks met minimaal €25.
beheerkosten: 
2,00 %
beginnen met: 
€ 1.030,-
Centraal Beheer Gemaksbeleggen
Centraal Beheer Gemaksbeleggen: laat je vermogen duurzaam beleggen door Robeco en maak kans op een goed rendement.

Actie: Startbonus van €100

beheerkosten: 
0,00 %
beginnen met: 
€ 1,-
Zwitserleven Beleggen
Zwitserleven Beleggen: investeer in een mixfonds met oog voor klimaat en milieu. Je belegt niet verplicht voor je pensioen, een ander doel kan ook.
beheerkosten: 
0,40 %
beginnen met: 
€ 50,-
Meewind Energie Transitiefonds
Meewind Energie Transitiefonds: beleg en help mee aan de bevordering van duurzame energie. Maandelijks inleggen kan vanaf 25 euro.
beheerkosten: 
1,70 %
beginnen met: 
€ 250,-
Fondsstad
Fondsstad: vermogensbeheer waarbij je ook een duurzame strategie kunt volgen. Je hebt hiervoor minimaal €10.000 nodig.
beheerkosten: 
1,00 %
beginnen met: 
€ 10.000,-
BeSmart Vermogensbeheer
BeSmart Vermogensbeheer: passief beheer waarbij alleen in indexfondsen wordt belegd. Voor volledig duurzaam beheer geldt een verhoogde drempel van €200.000.
beheerkosten: 
1,21 %
beginnen met: 
€ 100.000,-

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen betekent dat jouw inleg alleen wordt uitgeleend aan bedrijven en landen die aan duurzame en ethische criteria voldoen.

Je geld komt niet terecht in bijvoorbeeld de wapen- en tabaksindustrie, bij corrupte regimes of in landen met kinderarbeid.

Bedrijven moeten meestal aan een duurzaamheidstoets voldoen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar klimaatdoelen en dierenwelzijn, maar ook naar bijvoorbeeld arbeidsrechten en gendergelijkheid. Bestuurders mogen geen belasting ontduiken of geld witwassen.

Duurzaam beleggen verloopt vaak via mixfondsen. De fondsbeheerder controleert of alle aandelen die hij in het fonds opneemt aan de toets voldoen. Hij mag in principe zijn eigen regels hanteren, maar kan ook gebruikmaken van criteria van de VN.

Voor wie is het?

Duurzaam beleggen is toegankelijk voor iedereen. Je kiest voor duurzaam beleggen als je niet alleen financieel maar ook maatschappelijk rendement nastreeft. Met je beleggingsrekening en inleg draag je bij aan een betere, gezonde wereld.

Wat zijn de kosten?

Duurzaam beleggen is in principe niet duurder dan andere vormen van beleggen, en ook niet goedkoper. Je hebt te maken met dezelfde tarieven als bij gewoon beleggen in fondsen.

Dat betekent meestal dat je een jaarlijks percentage van je belegde vermogen moet afdragen aan de aanbieder van de beleggingsrekening.

Daarnaast betaal je fondskosten. Deze verschillen per fonds en lopen sterk uiteen, bijvoorbeeld van 0,5 tot 2,3%. Hiervan wordt de fondsbeheerder betaald.

Hoe moet ik vergelijken?

Probeer eerst te achterhalen welke duurzaamheidscriteria voor jou belangrijk zijn. Bekijk dan welke aanbieder het beste bij je past.

Kijk ook of je voldoende keuzemogelijkheden hebt wat betreft inleg en het risico dat je bereid bent aan te gaan.

Kijk tot slot goed wat de kosten zijn van het fonds waaraan je deelneemt. Deze variëren sterk en kunnen je rendement aanzienlijk drukken.

Lees ook: Welke bank is het duurzaamst?