José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Beleggen met een goed gevoel, maar ook met een vooropgesteld doel. Dat kan met ASN Gespreid Beleggen. De online Beleggingsplanner helpt je om je doel, inleg en fonds te kiezen.

Je kunt in de Beleggingsplanner eerst een inleg invullen en kijken welk doel daarbij past, of eerst een doel bepalen en zien welke inleg daarvoor nodig is.

Waarin kun je beleggen?

Er is keuze uit vijf mixfondsen, die variëren van zeer defensief tot zeer offensief. Hoe offensiever het fonds, des te groter de kans op een hoog rendement, maar ook op een groot verschil tussen vette en magere jaren.

Wat alle fondsen gemeen hebben, is de verantwoorde keuze van aandelen en obligaties. Deze zijn uitsluitend van bedrijven en organisaties die met respect omgaan met de wereld en de samenleving.

Hoe werkt het?

Je opent online een rekening voor ASN Gespreid Beleggen. Daarna kies je een mixfonds en het percentage dat je wilt beleggen. Vervolgens stort je geld op de rekening om aandelen van het gewenste mixfonds te kunnen kopen.

Het is de bedoeling dat je regelmatig checkt of je vermogen groeit zoals je dat had verwacht. 

Wat kost het?

ASN Gespreid Beleggen kost 0,3 procent aan servicekosten.

De fondskosten (maximaal 0,90 procent) en transactiekosten voor aan- en verkopen binnen het fonds (0,04 - 0,23 procent) zijn verwerkt in de koers.

Je bent volledig vrij om je inleg te verhogen, te verlagen of terug te brengen tot nul.

Bijzondere aspecten

  • Duurzaam beleggen
  • Gebruiksvriendelijke Beleggingsplanner
  • Makkelijke manier van vermogen opbouwen
  • Altijd inzicht in de waarde van je beleggingen
  • Flexibel inleggen en opnemen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Begin hier met ASN Gespreid Beleggen

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,30 % + fondskosten
Order € 1.000-
Order € 5.000-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met ASN Gespreid Beleggen


Wat moet ik verder weten?

Het geld op je beleggingsrekening valt onder het depositogarantiestelsel, dat een bedrag tot 100.000 euro garandeert. De waarde van de beleggingen zelf kan fluctueren.

Je kunt te allen tijde je beleggingen verkopen.