José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Semmie duurzaam beleggen

aanvragen


Semmie


Zoek je een laagdrempelig alternatief voor een spaarrekening? Bij Semmie kan iedereen duurzaam beleggen zonder er verstand van te hebben. Inleggen kan vanaf €500.

Je kunt bij Semmie een rekening openen voor jezelf, voor jezelf en een partner, voor een kind of voor een kleinkind. Vervolgens stelt Semmie een aantal vragen over je persoonlijke en financiële situatie.

Het bedrijf is dat niet alleen verplicht volgens de regels van de AFM. De antwoorden bepalen ook of beleggen wel bij je past en zo ja, hoeveel risico je kunt nemen.

Semmie kent drie risicoprofielen: defensief, neutraal en offensief. In het defensieve profiel is het risico het laagst en wordt er meer belegd in obligaties. In het offensieve profiel beleg je meer in aandelen.

Als belegger bij Semmie hoef je niet naar je portefeuille om te kijken, maar het kan wel. Ieder moment van de dag kun je in het dashboard of in de app kijken hoe je fondsen het doen.

Waarin kun je beleggen?

Semmie belegt wereldwijd in aandelen- en obligatiefondsen. Je portefeuille omvat alleen duurzame en sociaal verantwoorde fondsen.

Wat kost het?

Een beleggingsrekening openen is gratis. Je betaalt alleen jaarlijks 0,70% kosten over het saldo op de rekening en de waarde van de beleggingen. Op de koers worden 0,24 fondskosten ingehouden. Meer kosten zijn er niet.

Hoe werkt het?

Je opent een eigen, nieuwe beleggingsrekening bij Binck. Maandelijks of eenmalig maak je geld over naar deze rekening via iDeal of een overschrijving. Dat mag iedere maand een ander bedrag zijn. Met Binck heb je verder niets te maken. Semmie belegt je geld in aandelen en obligaties in een verhouding die past bij je risicoprofiel.

Bijzondere aspecten

  • Flexibel
  • Heldere kosten
  • Duurzame beleggingen
  • Ook geschikt voor een (klein)kind

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag hier het informatiepakket aan

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,70 % (+ 0,24 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 500,-

» Bezoek website


> Vraag hier het informatiepakket aan


Wat moet ik verder weten?

Semmie is sinds 2016 actief. Oprichter is Sem van Berkel jr., zoon van Sem van Berkel sr. die betrokken was bij de oprichting van de Nederlandse Optiebeurs.

Het geld op de beleggingsrekening is bij faillissement van Binck gedekt tot €100.000. Op twee vaste dagen in de maand koopt Semmie aandelen en obligaties van het geld op de rekening. 

Je kunt met deze rekening niet zelf beleggen. Je mag wel geld opnemen. Dit kan een paar dagen duren, omdat Semmie hier eerst fondsen voor moet verkopen.