José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Klanten van ING kunnen bij hun vertrouwde bank zelf beleggen via de Mobiel Beleggen App. Zelfbeleggers krijgen geen advies, maar wel toegang tot de ING-opinie over de laatste beursontwikkelingen.

Beleggen met ING mag met elk bedrag, maar de bank adviseert een minimum van 2.000 euro aan te houden, omdat de kosten anders te zwaar op je belegde vermogen drukken.

De kosten zijn laag in vergelijking met andere grote banken. De jaarlijkse vaste kosten bedragen 20 euro plus maximaal 0,24 procent van je belegde vermogen.

Index- en beleggingsfondsen verhandelen is gratis. Andere transacties kosten meestal 1,00 euro plus 0,10 procent van het belegde bedrag.

Waarin kun je beleggen?

Alle gangbare aandelen, obligaties en fondsen zijn beschikbaar. Beleggingsfondsen en indextrackers (ETF’s) zijn gescreend door ING.

Voordat je begint met beleggen, moet je een passendheidstoets doen. Het hangt van het resultaat van deze toets af of je ook kunt beleggen in meer complexe producten, zoals opties, hefboomproducten en gestructureerde producten.

Bijzondere aspecten

  • Handige tool om kosten te berekenen
  • Ruime keuze uit instrumenten
  • Geen transactiekosten voor fondsen

Door Redactie Bankenvergelijking

> Lees alles over ING Zelf op de beurs

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,24 % (+ € 20,- p.j.)
Order € 1.000€ 2,-
Order € 5.000€ 6,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Lees alles over ING Zelf op de beurs