José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Beleggen bij Trade Republic is interessant voor beleggers die graag aandelen en indextrackers (ETF’s) kopen tegen lage kosten. Periodiek beleggen kost niets.

Extra gunstig is dat je rente krijgt over niet-belegd geld dat op je beleggingsrekening staat. Je kunt de rekening dus ook als spaarrekening gebruiken.

Je kunt geld overmaken met een bankoverschrijving (duurt een paar dagen) of met creditcard, Apple Pay of Google Pay (direct beschikbaar).

Iedere transactie kost 1 euro. Deze kosten zijn er niet als je wekelijks, maandelijks of ieder kwartaal een vast bedrag inlegt in één of meer ETF’s of aandelen.

Je hebt wel indirecte kosten, zoals interne kosten van ETF’s en spreadkosten: het verschil tussen de bied- en de laatprijs. De spreadkosten worden bepaald door de markt.

Beginnen met beleggen

Iedereen boven de 18 jaar die in Nederland woont en hier belastingplichtig is, kan gratis een beleggingsrekening openen bij Trade Republic. Je hebt hiervoor een mobiel telefoonnummer, een smartphone en een bankrekening nodig.  

Je identificeert je met een paspoort of identiteitsbewijs en je beantwoordt een paar vragen over je ervaring met beleggen. Daarna is de rekening meestal binnen 10 minuten te gebruiken.

Waarin kun je beleggen?

  • Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische aandelen (ook uit Nederland en Duitsland)
  • ETF’s
  • Derivaten

Transacties van aandelen en ETF’s worden uitgevoerd door LS Exchange, het elektronische handelsplatform dat wordt beheerd door de beurs van Hamburg.

Bijzondere aspecten

  • Ook beleggen in fracties van aandelen vanaf 1 euro
  • Rente op geld dat je niet belegt
  • Ruime keuze uit ETF´s en aandelen
  • Gecontroleerd door Duitse toezichthouder

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 1,-
Order € 5.000€ 1,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Trade Republic


Wat moet ik verder weten?

Trade Republic is een Duitse beleggingsinstelling en staat onder Duits toezicht. Ook de bankpartners waarmee Trade Republic samenwerkt hebben een vergunning en staan onder toezicht.

Trade Republic heeft naar eigen zeggen 35 miljard euro van 4 miljoen klanten onder beheer.