ASN Bank wil 1 miljoen klanten

Duurzaam bankieren zit in de lift, volgens de nieuwste cijfers van ASN Bank.

Het aantal klanten van deze bank is vorig jaar met ruim 40.000 gegroeid naar 645.000. De nieuwe klanten zijn overwegend mensen die een betaalrekening hebben geopend, zegt de bank.

Maar ASN mikt op nog veel meer. Het wil in 2025 de magische grens van 1 miljoen klanten halen. De nieuwe campagne 'Zo maakt geld gelukkig' is een eerste aanzet. Met deze campagne wil ASN duurzaam bankieren beter bekend en voor iedereen bereikbaar maken.

Wat houdt duurzaam bankieren bij ASN eigenlijk in?

Een bank leent het spaargeld van jou en mij uit aan bedrijven die willen groeien.

ASN financiert alleen bedrijven en landen die betrokkenheid en aandacht tonen voor mens, dier, natuur en de toekomst. De bank zelf wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn.

Dat betekent dat ASN eisen stelt aan bedrijven waar het geld aan uitleent. De bank heeft dit jaar bijvoorbeeld vastgelegd dat kledingproducenten een leefbaar loon moeten gaan betalen aan hun personeel en leveranciers. In 2030 zullen de fabrikanten dit voor elkaar moeten hebben.

Niet alleen ASN zelf maar ook moederbedrijf de Volksbank wil in 2030 klimaatneutraal zijn. De Volksbank – waar ook SNS, Regiobank en BLG Wonen toe behoren – zegt dat het de duurzame uitgangspunten van ASN gaat overnemen.

Hoe hard groeit ASN Bank?

ASN Bank beheert momenteel 10,8 miljard euro aan spaargeld en 2,8 miljard euro aan belegd vermogen. Het spaargeld nam in 2016 toe met 1%, het belegd vermogen met 6%. In totaal is ASN Bank 2% gegroeid.

Overweeg je om ook te gaan bankieren bij ASN, bekijk dan eerst ons vergelijkend overzicht van Nederlandse betaalrekeningen.

(door Ton Hermans, 29 maart 2017)