Consument heeft meeste vertrouwen in ASN Bank, Triodos en SNS

Van alle banken vertrouwt de Nederlandse consument ASN Bank, Triodos en SNS het best. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van tv-programma Radar.

Radar vroeg aan 30.000 sparende Nederlanders in hoeverre hun bank de klant centraal heeft staan.

De drie grootbanken ING, Rabobank en ABN Amro verliezen veel vertrouwen van hun klanten ten opzichte van het vorige onderzoek, dat twee jaar geleden plaatsvond. Ook Van Lanschot is gedaald in populariteit.

ING komt er het slechtst vanaf: amper 2 procent van de ondervraagden is nog positief over deze bank, 79 procent is negatief (de rest stemt neutraal).

ASN Bank aan kop

Het vertrouwen in ASN, Triodos en SNS daarentegen is gegroeid, zegt Radar. ASN Bank scoort momenteel het best. 44% van de klanten met een ASN-spaarrekening is positief over de bank, 20% is negatief.

Hiermee neemt ASN de koppositie over van Triodos, dat twee jaar geleden het meeste vertrouwen genoot van zijn klanten.

Negatieve rente

De nieuwe onderzoeksresultaten zijn wellicht ook het gevolg van recente berichtgeving over plannen voor negatieve spaarrente bij diverse banken. Deze ontwikkeling houdt veel spaarders bezig.

Triodos biedt al enige tijd nul procent spaarrente. Bij ASN Bank is deze nog 0,05% op zowel een betaal- als spaarrekening.

Andere banken die zelfs op de betaalrekening nog rente bieden zijn Bunq (0,27%), Moneyou (0,15%), SNS (0,07%) en Knab (0,03%).

Bunq, Moneyou en Knab worden overigens nergens genoemd in het onderzoek van Radar.

Radar maakt ook bekend dat 53 procent van de Nederlanders zijn spaargeld van de bank zegt te halen zodra er een negatieve rente over wordt gerekend. Seniorenbond ANBO onthult vandaag dat zes op de tien ouderen dat van plan zijn doen.

Lees hier het volledige onderzoeksverslag van Radar.

(door Ton Hermans, 25 september 2019; Bron: Radar)

 

Lees ook:

Wat voor een bank is Triodos?