Een betaalrekening met een verzekering, wat heb je eraan?

(Advertorial) - Je hebt het misschien al op tv gezien of op de radio gehoord: SNS verzekert je aankopen bij de betaalrekening SNS Betalen. Met deze aankoopverzekering zijn veel aankopen 30 dagen verzekerd bij beschadiging, verlies en diefstal. Maar heb je daar iets aan?

Complete betaalrekening

Eerder stond op deze website dat de betaalrekeningen bij grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank goedkoper zijn geworden. SNS verlaagt de kosten van de betaalrekening niet, maar zet met de nieuwe aankoopverzekering in op de complete betaalrekening. Kijk dus goed wat je bij een betaalrekening krijgt.

Grote Pech Onderzoek

Maar zitten we wel te wachten op zo’n verzekering bij je betaalrekening? SNS heeft het Grote Pech Onderzoek gedaan en wat blijkt? Bij 1 op de 3 Nederlanders gaat er binnen een maand een nieuwe aankoop stuk of verloren. Of wordt zelfs gestolen. Drie op de vier van deze producten zijn niet met een creditcard gekocht. En daar zit nou juist vaak een verzekering voor je aankopen bij. Zonde!

Hoe werkt het?

Met de aankoopverzekering zijn veel aankopen 30 dagen verzekerd. Je krijgt de aankoopverzekering bij SNS Betalen zonder dat je daarvoor extra betaalt. Je kunt de verzekering gebruiken als een aankoop binnen 30 dagen beschadigd, verloren of gestolen is.

Je moet het dan wel met de betaalrekening SNS Betalen hebben gekocht in een winkel in Nederland of bij een Nederlandse webshop. Ook geldt er een eigen risico van €50. De schade meld je op snsbank.nl.

Andere leuke extra’s bij deze betaalrekening: rente over je geld tot €5.000, een 2e pas als je de rekening deelt en je mag 3 dagen zonder rente te betalen tot €2.500 rood staan. Sta je na 3 dagen nog steeds rood? Dan betaal je rente.

(door SNS Bank, 29 juni 2016)