Hypotheker en Triodos hebben beste websites

In financieel Nederland hebben De Hypotheker en Triodos Bank de beste websites. Althans volgens de nieuwste top 100 van vergelijker WUA. 

WUA is een bureau in Amsterdam dat succes van websites meet op basis van beoordelingen van respondenten. Daaruit ontstaat jaarlijks de Top 100 Beste Websites.

Het bureau maakt ook een aparte lijst van banken en verzekeraars. In deze financiële hitparade eindigt hypotheker.nl dit jaar op de eerste plaats, vlak voor triodos.nl en yourmastercard.nl. 

De Hypotheker profiteert volgens WUA van een goede naamsbekendheid. Triodos weet vooral een persoonlijk gevoel over te brengen. 

Banken doen het beter 

Een opvallende constatering is dat de meeste banken in de volledige lijst een stuk hoger eindigen dan voorgaande jaren. Dat betekent dat zij met succes hun websites gebruiksvriendelijker aan het maken zijn.

Van de grote banken scoort Rabobank het best op plaats 66, gevolgd door ING dat de grootste sprong vooruit heeft gemaakt, naar nummer 71. ABN Amro valt nog net binnen de top 100 op plaats 95. 

Van de online beleggersbanken heeft Alex de beste website, kort gevolgd door Binck en op enige afstand door Lynx. 

De banken top 30 van 2015 is te bekijken op de website van WUA. 

(door Ton Hermans, 8 september 2015)