Knab verhoogt tarief voor zzp'ers

Ton Hermans

15/01/2020

Voor het eerst in zijn bestaan verhoogt onlinebank Knab het tarief van een betaalpakket. Vanaf 1 februari betalen zzp'ers 6 euro per maand voor Knab Zakelijk in plaats van de traditionele 5 euro, die al in zwang is sinds de lancering van het product in 2014.

Het tarief van 6 euro geldt voor één rekeninghouder van het pakket Knab Zakelijk.

Bij meerdere rekeninghouders kost het pakket elke maand 9 euro. Maar het is bij Knab tijdelijk niet mogelijk om met een meerpersoons-bv een zakelijke rekening te openen.

Tariefstijging nodig door witwascontroles

Knab zegt dat de tariefstijging het gevolg is van extra controles die het moet doen. De grote banken hebben recent zware boetes gekregen omdat ze niet goed controleren op witwaspraktijken door criminelen. Het toezicht is de laatste tijd voor alle banken verscherpt.

Om dezelfde reden kunnen bv's met meerdere aandeelhouders al sinds vorige zomer geen nieuwe rekening openen. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat veranderen.

Kortingen blijven ongewijzigd

Het nieuwe tarief blijft een alles-in-één-prijs. Voor uitbreidingen zoals extra rekeningen en passen betaal je nog steeds geen meerkosten. Met de 6 euro heb je alles geregeld.

Promotionele acties blijven ook van kracht. Zo betaal je in het eerste jaar maar de helft van de pakketprijs (dus 3 euro per maand) en de eerste duizend transacties in een jaar blijven gratis.

Lees hier onze review met alle kosten en eigenschappen van Knab Zakelijk.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 15 januari 2020)