Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Mastercard Gold biedt je net wat meer service en gemak dan een reguliere creditcard. Hij is vooral geschikt voor wie naar het buitenland gaat.

Zo heb je een bestedingslimiet en uitgebreide internationale bijstand. Je mag gebruikmaken van de Mastercard Global Service, waarmee je wereldwijd naar Mastercard belt voor hulpvragen.

Je bent verzekerd voor ongevallen op vakantie en voor reisongemakken zoals een vluchtvertraging. En je partner krijgt als je dat wil ook een exemplaar voor 5 euro.

Al deze dingen maken deze kaart zeker geschikt voor op vakantie, ook buiten de eurozone. Een voordeel van gebruik op reis én thuis is dat je aankopen een jaar lang zijn verzekerd.

Past bij je bestaande bankrekening

De Mastercard Gold kun je koppelen aan iedere willekeurige bankrekening. Het maakt dus niet uit bij wie je op dit moment bankiert.

Zoek je naar een creditcard om slechts af en toe te gebruiken, dan kun je wellicht beter de Mastercard Classic overwegen, want deze heeft lagere jaarlijkse kaartkosten.

Andere specifieke nadelen heeft deze kaart niet, tenzij je liever Visa wil in plaats van Mastercard. Maar er is amper verschil tussen deze betaalmerken.

Je uitgaven volg je in real time in de creditcardapp. Contactloos betalen tot slot is met deze creditcard ook mogelijk.

Bijzondere aspecten

  • Live al je creditcarduitgaven inzien
  • Je loopt geen eigen risico bij kaartverlies
  • De meeste aankopen zijn 1 jaar verzekerd
  • Je kunt er contactloos mee betalen

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Kaartkosten per jaar€ 37,50
KaartuitgeverICS
Extra creditcard€ 5,-
Bestedingslimiet€ 5.000,- (maximaal)
Kosten geld opnemen4 % (bij positief saldo 1 % tot € 1,50)
Wisselkoersopslag2,00 %
Leenrente- (nieuwe kredietaanvragen niet mogelijk)
Spaarrente0,00 %

» Bezoek website


> Vraag hier de Mastercard Gold aan