ING wordt duurder voor studenten – en voor wie in het buitenland woont

José Mast

06/10/2020

De 'gratis' ING Studentenrekening is vanaf 1 oktober niet meer gratis voor studenten die meer dan 12 keer per jaar contant geld opnemen. Ook zijn er tariefwijzigingen voor rekeninghouders in het buitenland en voor sommige klanten met een en/of-rekening.

Studenten gaan voor de 13e en volgende opname in een kalenderjaar voortaan 80 cent per keer betalen. Dit tarief geldt voor geldautomaten in Nederland en in andere landen in de eurozone. Voor landen buiten de eurozone gold al een opnametarief van 2,50 euro.

Rekeninghouders met een woonadres in het buitenland betalen voortaan 1 euro per maand extra voor hun betaalrekening, ook als ze een postadres hebben in Nederland.

Kostenverhoging gezamenlijke rekening

Alle houders van een en/of-betaalrekening betalen voortaan 1,10 euro per maand voor de tweede rekeninghouder. Voor een tweede pasje hoeven ze niets extra’s te betalen. Rekeninghouders die al twee pasjes hadden bij hun en/of-rekening merken niets van deze wijziging.

Rekeninghouders met één pasje betalen in het vervolg 1,10 euro per maand extra voor de tweede rekeninghouder. Voor dit bedrag kunnen ze kosteloos een extra pasje aanvragen. Ze kunnen het pakket ook omzetten naar een betaalrekening op één naam en zo de prijsverhoging vermijden.

ING zegt dat de tariefwijzigingen nodig zijn om de kosten voor het betalingsverkeer gelijk te verdelen over de rekeninghouders.

(door José Mast, Bankenvergelijking, 6 oktober 2020: Foto: Shutterstock)

 

Lees ook:

Kwart van de ING-kantoren gaat dicht

Vergelijking kosten Nederlandse betaalpakketten (2020)

Kan ik een rekening openen vanuit het buitenland?

 

Vergelijk de beste studentenrekeningen