bankenvergelijking.nl
HomeLenen Autolening

Onderstaande leningen zijn geschikt voor financiering van de aanschaf van een auto. Deze selectie is gemaakt door de redactie van Bankenvergelijking.

* Het getoonde rentetarief is een voorbeeldrente en hoort bij een lening van €15.000.

Vergelijk autoleningen

Findio Auto Financieren
Findio Auto Financieren: vraag online aan en ontvang het bedrag al over drie dagen op je rekening. Boetevrij extra aflossen mag.
minimum: 
€ 5.000,-
rente*: 
4,80 %
Freo Autolening
Freo Autolening: vaste lage rente voor iedere aanvrager bij deze Rabobankdochter. Versneld boetevrij aflossen is mogelijk.
minimum: 
€ 5.000,-
rente*: 
4,40 %
ING Persoonlijke Lening voor een auto
ING Persoonlijke Lening voor een auto: leen tegen een rente die voor iedereen gelijk is. Dekking bij overlijden is inbegrepen. Versneld aflossen mag.
minimum: 
€ 5.000,-
rente*: 
5,90 %
De Nederlandse Kredietmaatschappij Autofinanciering
De Nederlandse Kredietmaatschappij Autofinanciering: kies uit het aanbod van verschillende banken. Snelle afhandeling. Extra aflossen is boetevrij.
minimum: 
€ 5.000,-
rente*: 
4,40 %
Frisia Autolening
Frisia Autolening: kies de lening die bij je past uit het aanbod van deze bemiddelaar. Geen afsluitkosten, boetevrij vervroegd aflossen.
minimum: 
€ 5.000,-
rente*: 
4,40 %

Autoleningen vergelijken

Heb je een (nieuwe) auto nodig, maar niet genoeg geld om er een te kopen? Dan kun je overwegen een autolening af te sluiten. Dat kan bij de dealer, maar dat is meestal niet de voordeligste optie.

Als je zelf op zoek gaat naar een autolening, heb je veel meer keuze uit verschillende rentetarieven en gunstigere voorwaarden. Bovendien is de auto dan na aanschaf meteen je eigendom.

Soort lening

Bijna alle banken en financieringsmaatschappijen bieden een autolening aan. Dat is een persoonlijke lening die speciaal is bedoeld om er een auto mee te kopen. De rente kan lager liggen dan van een gewone persoonlijke lening.

Kenmerken autolening

Een persoonlijke lening, dus ook een autolening, heeft een vaste looptijd. Iedere maand betaal je een deel van het geleende bedrag met rente terug. Die rente blijft de hele looptijd gelijk. Je weet dus van tevoren precies welk bedrag je maandelijks moet betalen en wanneer je klaar bent met terugbetalen.

Een vuistregel is de looptijd nooit langer te kiezen dan de gebruiksduur van de auto.

Waarop letten bij een autolening?

Autoleningen lijken veel op elkaar, maar er zijn ook verschillen.

De rentepercentages lopen flink uiteen, dus je kunt veel geld besparen door goed te vergelijken. Maar let ook op de voorwaarden.

Een belangrijk pluspunt is een lening waarbij je tussentijds extra kunt aflossen zonder boete te betalen. Je kunt daarmee eerder van je lening af zijn. Bovendien bespaar je geld, omdat je alleen rente hoeft te betalen over de uitstaande schuld.

Bij sommige autoleningen is een overlijdensrisicoverzekering inbegrepen. De schuld wordt dan kwijtgescholden als je tijdens de looptijd zou overlijden.

Tips

  • Ga voor het kopen van de auto na hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen.
  • Kies een allrisk autoverzekering, zodat je een vergoeding krijgt wanneer de auto total loss is of wordt gestolen. Anders moet je een lening terugbetalen voor een auto die je niet meer hebt.
  • Maak een begroting van de maandlasten, inclusief verzekering, belasting, onderhoudskosten en brandstof. Dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf.